PC računari

Novi NVIDIA GeForce GTX 560 Ti grafički procesor za strastvene gejmere

Prošlog leta, NVIDIA je iznenadila igrače sa predstavljanjem GeForce® GTX 460 grafičkog procesora, kojeg su urednici nazvali “izvanredna vrednost”¹. Ubrzo nakon 5 meseci, NVIDIA je ponovo napravila istu stvar i učinila dostupnim novi GeForce GTX 560 Ti grafički procesor. Sa prosečnim performansama koje su 33% brže², overkloking mogućnostima koje premašuju svaku tabelu, performansama po vatu koje čine da se konkurencija postidi, GeForce GTX 560 Ti je samo dodatni dokaz zbog čega su GeForce GTX grafički procesori favorizovani odstrane PC igrača širom sveta.

GeForce GTX 560 Ti je najnoviji dodatak “Fermi” linije grafičkih procesora koji je dizajniran da donese izvanredne DirectX 11 (DX11) performanse za PC platforme. GeForce GTX 560 Ti donosi novi nivo kada je u pitanju DX11 odnos cena/performanse na igračko tržište, dok u isto vreme održava super tihu akustiku i minimalnu potrošnju energije.

Kao i svi NVIDIA “DX11 Done Right” grafički procesori, GTX 560 Ti donosi najbolje performanse na svetu za DX11 igre u svojoj klasi. Kada se uporedi sa najbližim konkurentnim proizvodom, GTX 560 Ti je do 65 procenata brži³ u najnovijim DX11 igrama sa teselacijom, i 30 procenata brži⁴ u DX9 i DX10 igrama prošle generacije. Sa superiornim dizajnom koji uključuje aktivno grafičko jezgro na frekvenciji od 822 MHz i 384 CUDA jezgara koja su napravljena za novu generaciju DX11 igara, GTX 560 Ti je čak do 46 procenata brža od konkurentnih proizvoda koji koštaju i preko 20 procenata više!

“GTX 560 Ti grafički procesor ima sve: izvanredne DX11 performanse, fantastično se overklokuje, i veoma je tih – sve su to atributi grafičkog procesora savršenih performansi,” izjavio je Dru Henri, generalni menadžer za poslove GeForce grafičkih procesora, kompanije NVIDIA. “Sa GTX 560 Ti u sistemu, i fantastičnim DX11 naslovima koji stižu uskoro, zaista je pravo vreme da postanete PC igrač!”

Sa punom podrškom za NVIDIA 3D Vision™ i NVIDIA Surround™ tehnologijama, GeForce GTX 560 Ti grafički procesor takođe nudi grafičku snagu i video propusni opseg potreban da bi se iskusilo više od 500 igara i Blu-ray filmova viskoke rezolucije u stereoskopskom 3D okruženju, kako na jednom ekranu, tako i na tri ekrana za potpuni užitak u igranju. Uz NVIDIA SLI™ tehnologiju, platformu sa kojom dobijate najbolje rezultate kada uparite više grafičkih procesora, igrači će biti oduševljeni povećanjem igračkih performansi dodavanjem druge GeForce GTX 560 Ti kartice u njihov PC računar.

Sa predviđenom cenom u online prodavnicama koja počinje od 239Eur sa PDV-om, GTX 560 Ti je dostupna od danas, od strane vodećih svetskih partnera u ovom polju, uključujući ASUS, EVGA, Gainward, KFA2 Gigabyte, Inno 3D, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle i Zotac. Prilikom predstavljanja, biće dostupan veliki broj GTX 560 Ti karti, kako one sa standardnim frekvencijama od 822 MHz, tako i one koje su podešene na mnogo višim frekvencijama, uključujući i neke od 1 GHz.

Leave a Reply