PC računari

Novi NVIDIA Quadro 400 grafički procesor

NVIDIA je danas predstavila NVIDIA Quadro® 400 grafički procesor (GPU), novo profesionalno grafičko rešenje koje stavlja snagu grafičkog procesora u ruke dizajnera i inženjera.

Napravljen da radi sa profesionalnim aplikacijama, kao što suAutodesk AutoCAD, NVIDIA Quadro 400 grafički procesor donosi do 5 puta brže performanse u odnosu na grafičke karte više klase za igrače. Takođe, donosi do 10 puta bolje performanse pri korišćenju profesionalnih CAD/CAM aplikacija.¹

Sa cenom od samo 119 eur, Quadro 400 grafički procesor takođe nudi odličnu uštedu energije trošeći ispod 35 vata, a zahvaljujući malim dimenzijama možete ga ugraditi u bilo koju radnu stanicu, uključujući kompaktne sisteme.

Sa 512 MB DDR3 memorije, Quadro 400 procesor omogućava profesionalcima da rade sa velikim brojem modela. Takođe, nudi veliku vizuelnu tačnost zahvaljujući 30-bitnom (10 bita po boji) kolor endžinu, sa dinamičkim rasponom od preko milijardu kolor varijacija. Quadro 400 drajveri su optimizovani i sertifikovani za vodeće profesionalne aplikacije.

“Dizajneri i inženjeri, bez obzira da li dizajniraju ogromne sastavne delove ili najmanje komponente, se uzdaju u Quadro,” izjavio je Džef Braun, generalni menadžer za profesionalna rešenja, kompanije NVIDIA. “Quadro 400 je pravi alat koji pomaže da se posao uradi na pravi način, posebno kada je reč o profesionalnim aplikacijama kao što je Autodesk AutoCAD.”

Dodatne karakteristike Quadro 400 grafičkog procesora su:

·       Jedinstvena arhitektura drajvera – garantuje kompatibilnost kako sa starim, tako i sa novim softverskim drajverima samih profesionalnih aplikacija, i pojednostavljuje nadogradnju na novo rešenje.

·       Hardverski kliping 3D prozora  – Ubrzana polja za kliping omogućavaju brži prenos podataka između prozora i frejm bafera kako bi se unapredile grafičke perfomanse.

·       Visoko kvalitetna mogućnost povezivanja ekrana – koristi panele sa ultra visokim rezolucijama, i poseduje fenomentalni kvalitet slike, podržava dva aktivna konektora, uključujući dual-link DVI sa rezolucijom do 3840×2400 pri 24 Hz na svakom monitoru, i DisplayPort (DP) sa rezolucijom do 2560×1600.

·       NVIDIA® Mosaic™ Technology – povećava radnu površinu do osam monitora (koristeći jednu kartu za dva monitora), omogućavajući nesmetano proširenje taskbara, kao i transparentno skaliranje svake aplikacije. Radi na više monitora  ili na jednom monitoru visoke rezolucije, i sa NVIDIA nView® softverom za desktop menadžment.

NVIDIA Quadro procesor takođe podržava NVIDIA 3D Vision™ i 3D Vision Pro aktivne 3D naočare sa tehnologijom koja donosi kristalno jasnu, stereoskopsku 3D vizuelizaciju za fantastično 3D iskustvo, preko desktop radnih stanica do radnih prostora za kolaboraciju.

Dizajniran, proizveden i konstruisan od kompanije NVIDIA prema najvišim standardima kvaliteta

Kao u slučaju svih profesionalnih Quadro grafičkih karti, Quadro 400 je dizajniran, proizveden i sa garancijom od strane kompanije NVIDIA kako bi doneo najbolje performanse i stabilnost u radu sa profesionalnim aplikacijama. Kompanije  konstantno sertifikuju Quadro profesionalna grafička rešenja za svoje korisnike čiji posao direktno zavisi od istih.

Dostupnost i cena

Quadro 400 (119 eur) je odmah dostupna za HP Z800, Z600 i Z400 radne stanice, i za sve Fujitsu CELSIUS radne stanice. Biće dostupna kasnije ovog meseca za Lenovo ThinkStation D20, C20, S20 i E30 modele. Takođe, dostupna jepreko NVIDIA Quadro partnera uključujući PNY Technologies iz Severne Amerike i Evrope, ELSA iz Japana, i Leadtek iz Azijsko-Pacifičkog regiona.

 

Leave a Reply