amd-r
PC računari

Novi procesori za AMD Ugradnu R-Seriju

 AMD  je danas predstavio svoju novu ponudu CPU-ova za AMD Ugradnu R-Serije visoko-performansnu računarsku platformu, a zajedno sa njima je predstavljen i GPU promotivni program kojim se dizajnerima ugradnih sistema pruža veći izbor za ispunjavanje visokih preferansnih zahteva.

Nove opcije uključuju četvoro-jezgarne i dvo-jezgarne CPU-ove u rasponu radnih frekvencija od 2.2 GHz do 3.2 GHz sa Termalnom Disipacijom Energije (TDP) u rasponu od 17 W do 35 W, a namenjeni su uređajima koji zahtevaju x86 računarstvo visokih performansi kao što su to skladišta nakačena na mrežu (NAS). Da bi se zadovoljilo visok-nivo vizuelnih potreba uređaja poput digitalnih mašina za igranje i digitalnih znakova koji zahtevaju visoko-performansno x86 računarstvo upareno sa industrijski vodećom diskretnom grafikom, AMD predstavlja novi promotivni program diskretnih GPU-ova koji u paketu kupcima pruža CPU i diskretni GPU uz uštedu i do 20 procenata1.

amd-r

Novi AMD R-Serije CPU-ovi pružaju i do 2.5 puta veće performanse-po-dolaru u poređenju sa Intel i3 procesorima2. Promotivni program sa diskretnom grafikom kombinuje nove AMD R-Serije CPU-ove sa diskretnom AMD Radeon™ E6460 ili E6760 grafikom sposobnom za opsluživanje i do šest nezavisnih displeja3. Ove nove opcije su dizajnirane da pruže cenovno-efektivna rešenja za maksimalne računarske i grafičke sposobnosti.

“Postoji potreba za većom raznovrsnošću procesorskih i grafičkih opcija u nekoliko tržišnih segmenata, od rešenja za skladištenje podataka do digitalnih znakova i igara, kojima bi se zadovoljile konstantno rastuće potrebe za performansama,” kaže Kamel Kori (Kamal Khouri), direktor Ugradnih Proizvoda, u AMD-u. “ AMD Ugradna R-Serije CPU platforma uparena sa novim programom diskretne grafike cilja na performansno-intezivne ugradne uređaje i za cilj ima ispunjavanje različitih, visoko-performansnih potreba ugradne inženjerske zajednice. Ove nove opcije nude visoku računarsku i grafičku propusnost plus privlačan TCO za ugradno tržište.”

Nove opcije AMD Ugradne R-Serije CPU-ova su trenutno dostupne, u proizvodima od strane kompanija Advantech, Advantech-Innocore, Aewin, DFI, MSC Embedded, Quixant i drugih vodeći proizvođača originalnog dizajna (ODM-ova). Oznake novih narudžbenih delova (OPN-ova) su:

  • ·         AMD Embedded R-Series RE464X CPU

o   Četvoro-jezgarni, 35W TDP, CPU radne frekvencije 2.3GHz, sa maksimalnim ubrzanjem radne frekvencije do 3.2GHz

  • ·         AMD Embedded R-Series RE272X CPU

o   Dvo-jezgarni, 35W TDP, CPU radne frekvencije 2.70GHz, sa maksimalnim ubrzanjem radne frekvencije do 3.2GHz

  • ·         AMD Embedded R-Series RE264X CPU

o   Dvo-jezgarni, 17W TDP, CPU radne frekvencije 2.2GHz, sa maksimalnim ubrzanjem radne frekvencije do 2.8GHz

Leave a Reply