PC računari

Novi Transcend SATA SSD disk i aXeRAM DDR3 memorija

Transcend Information Inc., svetski lider na polju memorija i uređaja za skladištenje, preporučio je 2.5“ ultra brzi SATA SSD (Solid State Drives) i aXeRAM™ DDR3-2000trokanalni memorijski kit za „igračke“ mašine i ozbiljne PC igrače. Ova ekstremno brza kombinacija hardvera, omogućava korisnicima nesmetano procesuiranje slike i zvuka i stabilnost najzahtevnijih igara.

2.5″ High-Speed SATA Solid State diskovi: Poboljšane tehničke karakteristike 2.5“ Ultra Brzog SATA SSD, omogućavaju brzine „čitanja“ od 240MB/sec i „pisanja“ 200MB/sec, uz povećanje performansi od 60% i 120% za iste parametre u odnosu na svoje prethodnike. Da bi današnje zahtevne video igre funkcionisale besprekorno, bolje je instalirati ih na SSD, zbog drastičnog ubrzanja čitanja podataka, što omogućava smanjenje vremena učitavanja igara. Dodatno, novih 2.5“ SATA SSD se proizvodi i sa kapacitetom od 512GB, uz Windows 7 TRIM podršku, što je ključno za optimalnu brzinu SSD diska i maksimizaciju performansi tokom igranja.

aXeRam Extreme Performance DDR3-2000 6GB Triple-Channel moduli: Transcendovi XMP-sertifikovani triple-channel aXeRam DDR3-2000 memorijski moduli projektovani su za gaming entuzijaste koji koriste matične ploče sa Intel X58 čipsetom. 6GB DDR3-2000 paket sastoji se od 3 uparena modula kapaciteta 2GB, brzine 2000MHz, sa latencijama 9-9-9-24 i radnim naponom od samo 1.6V. Protok koji je moguće ostvariti je I do neverovatnih 48GB/s. Ovaj nesvakidašnji brzinski potencijal ne samo da eliminiše „štucanje“ igara, već povećava minimalni frame rate (broj slika po sekundi) što je ključno za tečno igranje. Za one koji žele da sastave Core i7 sistem za igranje, Transcendov 6GB aXeRam memorijski paket je siguran način da se dostignu značajno više vrednosti broja slika u sekundi (FPS) i primetno bolje iskustvo u igranju.

Transcend će predstaviti svoj 128GB 2.5“ SATA SSD i aXeRam DDR3-2000 memorijski kit sa ostalom gaming opremom na sajmu Computex 2010, na Tajvanu.

Leave a Reply