PC računari

Novi Verbatimov prenosivi hard disk Store‘n’Go sa interfejsomUSM interfejsom

Verbatim je predstavio svoj prvi prenosivi disk Store ‘n’ Go sa Universal Storage Module (USM) interfejsom, potpuno fleksibilno i nadogradivo rešenje za čuvanje podataka. Novi Store ‘n’ Go USM se može povezivati korišćenjem kabla za različite interfejse, poput USB-a 3.0, FireWirea ili Thunderbolta ili direktnom upotrebom SATA interfejsa. Uređaj dolazi u paketu sa kablom USB 3.0 USM, a dostupan je u prodavnicama već sada, po cenama od 13.699,00 din (500 GB) i 18.299,00 din(1 TB).

Verbatimov prenosivi hard disk Store ‘n’ Go USM nudi korisniku potpunu fleksibilnost. Kad ga se koristi na PC-u, disk se može spojiti kao i bilo koji drugi eksterni hard disk, koristeći priložen USB 3.0 kabl. Kablovi za FireWire800, eSATA i Thunderbolt, dostupni kao opcije, omogućavaju korisniku izbor različitih interfjsa za spajanje.

Rešenje bez kabla za upotrebu u potrošačkoj elektronici
Međutim, velika prednost hard diska sa USM interfejsom je da se može priključiti direktno u uređaje opremljene USM slotom.

USM je prva standardna specifikacija koja definiše priključke za prihvat eksternih, napojnih diskovnih jedinica u uređaje potrošačke elektronike. Moduli, priključci i interfejsi dizajnirani u skladu sa specifikacijom SATA USM omogućavaju korisnicima da trenutno pristupaju svojoj muzici, filmovima, fotografijama i drugim sadržajima direktno sa različitih uređaja i da bez napora prenose sadržaj između različitih uređaja, bez potrebe za dodatnim napajanjem ili kablovima.

“Specifikacija SATA Universal Storage Module (USM™) za primenu u prenosivim uređajima za čuvanje podataka razvijena je od strane udruženja Serial ATA International Organization (SATA-IO), neprofitnog industrijskog konzorcijuma, u saradnji sa gotovo 200 vodećih tehnoloških kompanija”, objašnjava Peter de Waal, Product Marketing Manager za hard diskove u kompaniji Verbatim. “Ova specifikacija omogućava proizvođačima da u televizore, igračke konzole, STB-ove, računare, docking stanice i druge uređaje ugrade standardni priključak u koji se mogu priključiti moduli za skladištenje podataka bez kabla, sa integrisanim napajanim SATA interfejsom.”

Proizvodi zasnovani na USM-u već su dostupni na tržištu, a nude ih proizvođači kao što su Seagate i Lenovo. Broj proizvođača i proizvoda povećaće se tokom 2012. i 2013.
“U bliskoj budućnosti videćemo sve više i više proizvođača potrošačke elektronike koji u svoje uređaje ugrađuju USM sisteme, što će USM-u omogućiti da postane novi standard budućnosti za medije,” zaključuje Peter de Waal.

Leave a Reply