amd-tablet
PC računari

Novim AMD procesorima za tablet PC-je nagrada na COMPUTEX-u

 Elitini mobilni SoC namenjen tabletima i hibridnim laptopovima, kodnog naziva “Temash,” nagrađen je zbog svoje unikatne arhitekture, računarske snage i dugog trajanju baterije 

 AMD  je danas objavio da je njihova nova akcelerisana procesorska jedinica (APU) niske potrošnje, namenjena tabletima, hibridnim laptopovima i netbuk PC računarima osvojila ovogodišnju „Best Choice of COMPUTEX TAIPEI“ nagradu, što čini treću uzastopnu pobedu za AMD. Nagradu dodeljuje Taipei Računarska Asocijacija, vodeća sila koja stoji iza ovog tradicionalnog događaja i vodeća tehnološka organizacija u zemlji.

amd-tablet

“Veoma smo ponosni što smo treći put zaredom dobitnici ove izuzetno značajne nagrade koju dodeljuje Taipei Računarska Asocijacija, svake godine to je zahvaljujući našim inovativnim APU-ovima,” kaže Lisa Su, viši potpredsednik i generalni menadžer, Globalne Poslovne Jedinice u AMD-u. “Naš je cilj bio donošenje potpunog PC iskustva na tablete i hibridne laptopove, i mi smo u tome i uspeli sa našom trećom generacijom A-Serije APU-ova. Velika je čast dobijanje ovog priznanja za naše inovacije i tehnološko liderstvo.”

Dostupan u dvo- i četvoro-jezgarnim kombinacijama ovogodišnji AMD Elitni Mobilni nisko potrošni APU, kodnog naziva „Temash“ je prvi na svetu četvoro-jezgarni x86 Sistem na Čipu (SoC), dizajniran za tablete i hibridne PC računare. Novi APU-ovi su dizajnirani da pruže najbolje zabavno i produktivno iskustvo najširem spektru izuzetno mobilnih uređaja, od multimedijalnih pa sve do performansnih tableta, hibridnih laptopova i laptopova sa malim taktilnim ekranima, od 13-inča i manje. U dolazećim mesecima, ključni OEM proizvođači će lansirati više novih uređaja koji će sadržavati ovaj novi APU.

Kako bi se odredili dobitnici nagrada, detaljnu analizu obavlja panel uglednih predstavnika vlade, akademske zajednice, analitičara, glavnih-i-odgovornih urednika uvaženih medija i industrijskih eksperta. Oni odabiraju pobedničke proizvode u devet kategorija, na osnovu izuzetnog dizajna i vrhunskih tehnologija tih proizvoda.

Svi AMD-ovi nagrađeni proizvodi, i nagrađeni proizvodi drugih proizvođača biće izloženi od strane Taipei Računarske Asocijacije u „Best Choice Award“ Paviljon na dolazećem ovogodišnjem COMPUTEX TAIPEI sajmu koji traje od 4. do 8. Juna. AMD-ovi proizvodi će biti izloženi na štandu #L0617a u TWTC Nangang izložbenoj hali.

Leave a Reply