PC računari

NVIDIA DEMONSTRIRA PUŠTANJE 3D BLU-RAY VIDEA UBRZANOG POMOĆU GEFORCE I 3D VISION TEHNOLOGIJE

NVIDIA 3D Vision ekosistem proširuje je još jednom i uključuje podršku za 3D Blu-ray HD Playback i nove 120-hercne 1080p 3D LCD monitore

2010. će biti godina u kojoj će potrošači moći da uživaju u izuzetnoj 3D atmosferi, na svim medijima namenjenim zabavi, uključujući igre, fotografije, pretragu interneta i, naravno, filmove. Sa budućim 3D Blu-ray specifikacijama koje očekujemo kasnije ove godine, NVIDIA I njeni partneri sa zadovoljstvom najavljuju sjajnu 3D atmosferu koja se sa bioskopskog platna, seli u kuće kranjih potrošača.

“2010 godina treba da bude temelj za 3D zabavu”, kaže Joe Roberts, izvršni potpredsednik Corel Proizvoda. “ Hollywood se priprema za prozvodnju 3D sadržaja, a proizvođači hardvera rade na tome da na tržište iznesu 3D monitore. Corel-ov brand WinDVD je priznati lider u oblasti u oblasti puštanja videa I zadovoljstvo nam je što sarađujemo sa NVIDIA-om kako bismo pokrenuli ovu inicijativu. Naš 3D Blu-ray playback prototip je glavni deo ponude kompletnog rešenja za puštanje 3D Blu-ray-a na PC računarima.”

NVIDIA je demonstrirala kompletno rešenje za 3D predstavnicima filmskih studija, štampe i potrošača, koje se sastoji od PC računara opremljenog GeForce® GPU-om i NVIDIA® 3D Vision™ naočarama, kao i novog 1080p, 3D LCD monitora iz Acer-a kako bi potrošačima prikazali iskustvo koje ovaj novi 3D Blu-ray sistem sadržaj, i šta će moći da im pruži kada postane komercijalno dostupan. U očekivanju zvanične najave iz Blu-ray Disc asocijacije i na narednom Consumer Electronics Show-u (CES), koji će se dogoditi u januaru, NVIDIA je blisko sarađivala sa vodećim svetskim developerima softvera za puštanje filmova, kao što su Arcsoft, Corel, Cyberlink i Sonic da obezbede podršku za 3D Blu-ray naslove kada oni budu spremni 2010. godine.

Tokom nekoliko poslednjih nedelja, NVIDIA je uspešno demonstrirala puštanje 3D sadržaja enkodiranih AVC Multi-View Codec-om (or AVC-MVC), koji treba da postane temelj za enkodiranje 3D sadržaja na Blu-ray diskove. 3D Blu-ray sadržaj enkodiran u AVC –MVC-u može da se trenutno dekodira na odabranom NVIDIA GPU-u, uključujući najnoviji GeForce GT 240 I GeForce GT 220 GPU ($99 i $79 U.S. MSRP, respektivno), kao i dolazeće serije GF100 GPU-a sledeće generacije, bazirane na NVIDIA Fermi arhitekturi, koji treba da budu dostupni u prvom kvartalu 2010. godine. Ovo će omogućiti potrošačima da naprave desktop platformu po ceni nižoj od $1,000, koji mogu da služe kao home entertainment za digitalne dnevne sobe. PC računari pokretani GeForce GPU-om i NVIDIA 3D Vision naočarama biće idealna platforma za gledanje Blu-ray 3D filmova, 3D fotografija ili igranje više od 400 PC igara koje već podržavaju 3D Vision tehnologiju.

“Uzbuđeni smo zbog saradnje sa kompanijom NVIDIA kojoj pružamo podršku za 3D Blu-ray naslove koji mogu da se gledaju pomoću NVIDIA 3D Vision naočara”, kaže George Tang, potpredsednik ArcSoft-a i generalni menadžer Video and Home Entertainment Grupe. “Specijalna verzija TotalMedia Theatre-a ponudiće kupcima neodoljivo softversko rešenje za gledanje 3D Blu-ray naslova, sa doživljajem koje je uporedivo ili čak i bolje od onog koje danas možete da dobijete u bioskopima.”

“Performanse GeForce GPU-a su odlične za dekodiranje Multi-View Codec-a (MVC) korišćenim u 3D Blu-ray”, kaže Michael Demeyer, potpredsednik korporativnih proizvoda u Roxio-u. “Sada demonstriramo 3D Blu-ray playback sa GPU dekodiranjem u Roxio CinePlayer BD-u. Doživljaj sa NVIDIA 3D Vision naočarama jednostavno je van realnog sveta.”

Naravno, kupcima će trebati i kompatibilni 3D Vision monitor za gledanje dolazećih 3D holivudskih hitova u njihovim domovima. Kao rezultat, vodeći svetski proizvođači pripremaju nove 3D-Vision, 1920×1080, 120Hz 1080p LCD monitore za 2010. godinu, a Acer će biti prvi na tržištu sa svojim novim GD245HQ i GD235HZ modelima odličnim za igre, video i ostale vidove kućne zabave, uključujući i 3D Blu-ray sadržaje.

“3D Blu-ray će biti vodeći format za gledanje 3D filmova kod kuća”, kaže Alice H. Chang, CEO CyberLink-a. “PC računari sa Cyberlink PowerDVD Ultra i NVIDIA 3D Vision pružiće ljubiteljima filmova perfektnu platformu za istinski 3D doživljaj.”

Pošto je već predstavljen za više od 300 urednika širom sveta, NVIDIA će demonstrirati puštanje 3D Blu-ray na NVIDIA GPU-u i NVIDIA 3D Vision tehnologiji na CES-u u Las Vegasu od 7. do 11. januara 2010. godine. One koji će biti na CES-u, molimo da posete štand 35912 u Južnoj hali 4.

Leave a Reply