PC računari

NVIDIA GeForce GPU-ovi čine ultimativnu gejming platformu sa Windows-om

Kombinacija NVIDIA GPU-ova i Windows 7 dozvoljavaju vam da zaronite još dublje u vode gejminga, davajući najbolje iskustvo do sada za PC gejmere

PC gejming je danas na glavnoj prekretnici sa novim izdanjem Microsoft-ovog Windows 7 operativnog sistema, koji čini ultimativnu gejming platformu u kombinaciji sa NVIDIA GeForce grafičkim procesorima (GPU).

“Nova unapređenja u paralelnom računarstvu, fizika i stereoskopski 3D prikaz pojačavaju bitnost GPU-a” rekao je Mike Angiulo, generalni direktor za Windows planning u kompaniji Microsoft. “ Ova unapređenja, u kombinaciji sa Windows 7 sistemom, DirectX 11 i DirectCompute će u budućnosti transformisati PC gejming.”

Windows 7 PC zajedno sa NVIDIA GeForce GPU-ovima omogućava korišćenje sledećih tehnologija koje su od posebnog značaja, i čine gejming interesantnijim više nego ikad:

· NVIDIA 3D Vision pretvara 2D svet u potpuno novo stereoskopsko 3D okruženje. Karakteri i objekti dobijaju pravu dubinu i bukvalno iskaču iz ekrana.

· NVIDIA PhysX pretvara statičan svet u dinamičan i daje mu novi život. Zidovi mogu da se ruše, sa realnim efektima. Staklo se lomi u najsitnije delove. Drveće se povija na vetru. Voda teče i ima svoju silu.

· NVIDIA SLI omogućava najveći kvalitet I najbrži frame rate u kombinaciji sa više GeForce GPU-ova u računaru. U proseku, SLI je 15% brži na Windowsu 7 nego na prethodnim verzijama Windows operativnog sistema.

· Microsoft DirectCompute, novi aplikacioni programski interfejs (API) za GPU računartvo, dozvoljava developerima igara da predstave nove vizuelne efekte u skladu sa performansama korisnika. Aplikacije dobijaju post-procesing slike, efekte senčenja i svetlosti i veštačku inteligenciju.

· Microsoft DirectX 11, sledeća generacija Direct3D API-a, omogućiće developerima igara da iskoriste prednosti skoro najavljene NVIDIA Fermi GPU arhitekture i da kreiraju napredne vizuelne efekte za gejming naslove u nadolazećoj 2010. godini

“Uprkos glasinama koje govore suprotno, istraživanja pokazuju da PC gaming rapidno raste a NVIDIA predstavlja predvodnika za PC gejming ,” rekao je Jon Peddie, direktor za analizu u kompaniji Jon Peddie Research. “Superiorna grafika, stereoskopski 3D i napredna fizika su karakteristike koje diferenciraju NVIDIA GeForce gaming iskustvo od gejming konzola i drugih PC komponenti.”

Za više informacija o Windows 7 i NVIDIA GPU-ovima posetite http://www.nvidia.com/windows7.

Korisnici koji već sada koriste GeForce GPU sa Windows 7 sistemom, mogu da downloaduju nove WHQL sertifikovane drajvere koji podržavaju DirectCompute direktno sa www.nvidia.com/drivers.

Leave a Reply