PC računari

NVIDIA GeForce GTX 580M najbrži grafički procesor za laptop računare

NVIDIA GeForce GTX 580M grafički procesor predstavljen u Alienware M18x i M17x laptop računarima, donosi rekordne performanse u igrama. NVIDIA je predstavila najbrži grafički procesor za laptop računare na svetu¹, NVIDIA® GeForce® GTX 580M. Dostupan u Alienware M18x laptopu, novi grafički procesor postavlja nove standarde u vodećim testovima i igrama. Takođe, biće uskoro dostupan i u Alienware M17x laptopu, zajedno sa NVIDIA Optimus™ tehnologijom.

“Najbolja podrška za igre. Najbolje karakteristike u igrama. Najbolje performanse u igrama koje možete imati. To je suština GeForce GTX 580M grafičkog procesora,” izjavio je Rene Has, generalni menadžer za laptop proizvode, kompanije NVIDIA. “Sa ovolikom snagom, možete sve podesiti na 11.”

Prvi laptop računar koji će posedovati GeForce GTX 580M, Alienware M18x, nudi opciju sa dva GeForce GTX 580M grafička procesora u jednom sistemu za duplo bolje igračke performanse, koristeći NVIDIA SLI® tehnologiju. Kako ne bi bio uskraćen, Alienware M17x će nuditi GeForce GTX 580M grafički procesor sa NVIDIA Optimus™ tehnologijom i imaće trajanje baterije od 5 sati pri korišćenju Facebook-a, i performanse od 100 frejmova u sekundi u Call of Duty: Black Ops igri.

“Igrači teže ka tome da pokreću igre sa svim opcijama na maksimumu,” izjavio je Edi Gojan, marketing menadžer za proizvode, komapnije Alienware. “Alienware donosi tehnologiju dizajniranu upravo da omogući to. Sa predstavljanjem GeForce GTX 580M grafičkog procesora u Alienware M17x, i opcijom za dve grafičke karte u M18x laptop računarima, ta sinergija se nastavlja – Alienware donosi ultimativnoigračko iskustvo.”

GeForce GTX 580M grafički procesori su najbrži Microsoft DirectX 11 grafički procesori za laptop računare na tržištu, donoseći šest puta bolje performanse od bilo kog drugog grafičkog procesora za laptop računare.² Oni su, takođe, efikasniji, sa do 20 procenata boljim performansama po vatu od prethodne generacije.³

Kompanija NVIDIA je takođe predstavila NVIDIA GeForce GTX 570M grafički procesor, koji donosi 20 procenta bolje performanse od proizvoda prethodne generacije kojuzamenjuje.⁴

Snaga GeForce GTX grafičkih procesora znači da igrači mogu da puštaju igre u Full 1080p HD rezoluciji sa naprednim tehnološkim karakteristikama koje izdvajaju GeForce grafičke procesore od konkurencije. One uključuju:

· Podrška za NVIDIA 3D Vision™ tehnologiju, najbolje 3D iskustvo za laptop računare, koja automatski pretvara preko 525 naslova u 3D.
· Podrška za NVIDIA 3DTV Play™ softver, za povezivanje laptop računara baziranih na 3D Vision tehnologiji na 3D televizore.
· NVIDIA SLI® tehnologija, koja povezuje dva GTX grafička procesora za duplo bolje performanse u igrama.
· NVIDIA Optimus tehnologija, koja omogućava dodatno trajanje baterije tako što automatski uključuje ili isključuje grafički procesor u zavisnosti od potrebe.
· Podrška za NVIDIA PhysX® endžin, koji sa svojom realističnom fizikom “oživljava” igre.
· Podrška za NVIDIA CUDA® arhitekturu, za GPU računarske aplikacije.
· NVIDIA Verde™ laptop drajveri, za česta unapređenja performansi i odličnu stabilnost.

Leave a Reply