PC računari

NVIDIA GPU tehnološka konferencija u Pekingu

NVIDIA je upravo najavila da će neki od vodećih eksperata na polju GPU računarstva biti prisutni na GPU tehnološkoj konferenciji (GTC) Azija 2011, dvodnevnom događaju u Peking-u sa fokusom na efekte GPU-ova na poljima nauke i računarstva.

GTC Azija konferencija će biti održana o organizaciji kompanije NVIDIA od 14. do 15. decembra u prostoru Kineskog nacionalnog konvencionog centra i okupiće vođe najvećih naučnih organizacija i istraživačkih institucija koje učestvuju u velikom broju prezentacija, tehničkih sesija, tutorijala, diskusija i okruglih stolova. Njihova svrha je da edukuju prisutne o tome kako GPU-ovi transformišu računarstvo visokih perfomansi (HPC) i time pomažu ubrzavanju kompleksnih naučnih izazova sa kojima se suočavaju akademici, istraživači, naučnici i developeri.

Uvodnu prezentaciju na GTC Azija konferenciji će održati Jen-Hsun Huang, su-osnivač kompanije NVIDIA, predsednik i direktor, koji će diskutovati o tome kako evolucija potrošačkih GPU tehnologija omogućava nove pomake u HPC segmentu. Konferencija će uključiti vise od 60 tehničkih sesija koje će zaći u detalje o tome kako GPU-ovi vode sledeći talas istraživanja i pronalazaka u disciplinama kao što je klimatsko i vremensko modeliranje, računarska dinamika fluida, istraživanje energije i životne nauke.

Među pomenutim institucijama i kompanijama koje planiraju da budu na konferenciji su:

· Peking Genomics institut (BGI)
· Kineska akademija nauke, istitut za inženjering procesa
· HP laboratorija
· Harvard univerzitet
· Johannes Gutenberg univerzitet iz Mainz-a
· Oak Ridge nacionalna laboratorija
· Nankai univerzitet
· Nacionalni centar za superračunarske aplikacije
· Schlumberger
· Shanghai Jiao Tong univerzitet
· Švajcarski nacionalni superračunarski centar, ETH Zurich
· Institut za tehnologiju iz Tokija
· Tsinghua univerzitet, institut za mikro-elektroniku
Uz to, GTC Azija će uključiti i prezentacije od strane svetski poznatih naučnika na polju računarstva, uključujući Steve Scott-a, glavnog tehnološkog menadžera za Tesla™ segment u kompaniji NVIDIA, na temu HPC trendova i razvoja tehnologije. Takođe posetioci će moći da posete i “workshop” na temu efikasnog exascale računarstva koji će voditi tehnološki institut iz Tokija, Kineski institut akademije nauka, Švajcarski nacionalni superračunarski centar, Oak Ridge nacionalna laboratorija, nacionalni centar za superračunarsku primenu i kompanija NVIDIA.

GTC Azija će takođe uključiti i skup namenjen kompanijama u usponu (Emerging Companies Summit) na kome će se predstaviti nove kompanije koje koriste GPU računarstvo kako bi uveli revoluciju na polju današnje računarske industrije, a takođe i CUDA “workshop” za studente namenjen budućim HPC ekspertima. Takođe će biti u ponudi i individualni kursevi za one koji koji tek počinju sa GPU računarstvom i NVIDIA® CUDA® arhitekturom za programiranje, ili za one koji jednostavno žele da unaprede svoje znanje.

NVIDIA će omogućiti prisutnima istovremene prevode za sve tehničke sesije i glavne prezentacije na engleski i mandarinski kineski.

Sponzori GTC Azija skupa su kompanije: Dell, HP, Lenovo, Supermicro, ASUS, CAPS, Hynix, Leadtek, Inspur, The Portland group, Mathworks, Zanqi Technology Development Cooperation Ltd., GPU Solutions i Kingchannel.

Za više informacija o agendi GTC Azija programa molimo posetite: www.gputechconf.cn ili www.gputechconf.cn/page/home-en.html. Za više informacija o Kineskom nacionalnom konvencionom centru molimo posetite: www.cnccchina.com/en/ ili www.cnccchina.com.

Leave a Reply