PC računari · Razvoj aplikacija

NVIDIA GPU-ovi omogućavaju developerima softvera da isporuče GPU ubrzane aplikacije za široku upotrebu uz pomoć Windows 7 DirectCompute-a

DirectCompute dozvoljava kreiranje novih i moćnih digital media aplikacija koristeći masivnu paralelnu procesnu snagu NVIDIA GPU-ova

Jedna od najzanimljivijih karakteristika u predstavljenom Microsoft Windows 7 operativnom sistemu je mogućnost da pruži developerima sofvera šansu da kreiraju nove moćne digital media aplikacije koristeći masivnu paralelnu procesnu snagu NVIDIA® GeForce® grafičkih procesora (GPUova). Windows 7 daje developerima potpunu slobodu u novom DirectCompute aplikacionom programskom interfejsu (API), koji je predstavljen kao deo Microsoft DirectX11 API-ja.

DirectCompute vodi GPU računarstvo iz niše u široku upotrebu, dajući mu potencijal tehnologije koja menja sve, i koja je dostupna milionima korisnika Windows 7 operativnog sistema,” rekao je Rob Enderle, glavni analitičar komapnije Enderle Group. “Korišćenjem GPU-a i CPU-a kao ko-procesora, prikazani su neverovatni rezultati na poljima medicine, geologije i naučnih istraživanja, a sigurno će se dosta toga promeniti I kod potrošačkih aplikacija.

“NVIDIA je demonstirala svoju privrženost GPU računarstvu sa predstavljanjem Fermi arhitekture ,” rekao je Mike Ybarra, generalni direktor Windows Product Management u kompaniji Microsoft. “Windows 7 i DirectCompute učiniće kreiranje inovativnih aplikacija mnogo lakše developerima koji koriste prednosti masivne paralelne procesne snage GPU-a.”

NVIDIA je blisko sarađivala sa Microsoftom na razvoju, testiranju i validaciji Microsoft DirectCompute-a. DirectCompute će biti distribuiran kao deo DirectX 11 API-ja i podržan je od strane trenutne linije DirectX 10 GPU-ova i nadlolazećih DirectX 11 GPU-ova, koji će se bazirati na skoro najavljenoj NVIDIA Fermi Arhitekturi.

Windows developeri koji su zainteresovani da nauče više o razvoju sa Direct Compute-om i NVIDIA GPU-ovima mogu pronaći više informacija na www.nvidia.com/directcompute.

Leave a Reply