PC računari

NVIDIA je dobila rekordan broj nagrada za dizajn za Intel Sandy Bridge PC platformu

Proizvođači personalnih računara su spremni da u prvoj polovini 2011. predstave rekordnih 200 novih računara koji će imati NVIDIA GeForce grafičke jedinice (GPU), u kombinaciji sa novom generacijom Intel Sandy Bridge procesora.

Oćekuje se da će ovi modeli obuhvatati razne notebook i desktop računare, od vodećih proizvođača originalne opreme uključujući Acer, Alienware, ASUS, Dell, Fujitsu, Medion, Packard Bell, Samsung, Sony, Toshiba i još mnogo drugih.

Zahtevi za moćnijim grafičkim procesorima su sve veći, i proizvođači računara se sve više okreću NVIDIA GeForce procesorima kako bi obezbedili veći nivo performansi koji nije moguć kada je u pitanju integrisana grafika kod aplikacija kao što su igre, obrada video sadržaja, pretraživanje internet mreže i 3D filmovi. Za razliku od osnovne grafike integrisane u Sandy Bridge procesore, GeForce procesori pružaju unapređene karakteristike i veću kompatibilnost sa najnovijim PC igrama uključujući i one bazirane na Microsoft DirectX 11 tehnologiji.

Dejvid Li, pomoćni potpredsednik odseka za mobilno računarstvo Acer je izjavio: „Potrošači sve više koriste svoje notebook računare za konzumiranje i kreirasadržaja – bilo kada i bilo gde. GeForce grafika na Optimus turbocharge Acer-ovim notebook računarima daje sjajne performanse kada su Vam potrebne i duži vek baterije kada nisu. dodaj kompanija ako pises posle “omogućila” Kompanija Acer nastavlja da inkorporira nove tehnologije kako bi našim potrošačima omogućila više produktivnosti kako na poslu tako i u slobodno vreme.”

„Potražnja od strane OEM-ovia za diskretnim grafičkim rešenjima ostaje snažna i veća nego ikad do sad,” izjavio je Din MekKeron iz kompanije Mercury Research. „Mi projektujemo zdrav porast potražnje za diskretnim GPU rešenjima za notebook i desktop računare u godinama koje slede. Na osnovu trenutnih isporuka GPU-ova Marcury Research predviđa da će se distribucija diskretnih procesora udvostručiti u periodu od 2009. do 2014.”
„Sa eksplozijom digitalnih sadržaja i zabave, nije ni čudo što potrošači vole GeForce notebook-ove,” izjavio je Džef Fišer, potpredsednik odeljenja za GeForce poslovanje u kompaniji NVIDIA. „Naš pokretač je sve veća potreba za boljim PC iskustvom.”

Leave a Reply