nvidia
PC računari

NVIDIA Kepler arhitektura za laptopove sa GeForce grafikom

Kompanija NVIDIA danas je donela NVIDIA® Kepler™ grafičku arhitekturu nove generacije za najbolje laptop računare koje pokreće GeForce grafika, predstavivši novi grafički procesor NVIDIA GeForce® GTX 680M.

Kao najbrži i najnapredniji[i] grafički procesor za gejmerske laptop računare koji je ikada napravljen, GTX 680M GPU omogućava neprevaziđene performanse, neverovatnu energetsku efikasnost i najnapredniju gejmersku tehnologiju ikada.

“GeForce GTX 680M je najbrži mobilni GPU ikada, ali predstavlja više od toga”, izjavio je Rene Haas, potpredsednik i generalni direktor sektora za laptop računare u kompaniji NVIDIA. “Takođe nudi čitav arsenal gejmerskih tehnologija nove generacije, u sprezi sa Optmus tehnologijom za duže trajanje baterije.”

Grafiči procesori iz GeForce 600M serije konstruisani su tako da daju superiorne performanse i energetsku efikasnost. Samo GeForce grafički procesori nude:
· Adaptivnu V-sync tehnologiju – novu tehnologiju za tečniji gejming

· Napredne AA režime – za jasnije slike, uključujući NVIDIA FXAA i novi TXAA

· NVIDIA Optimus™ tehnologiju – koja omogućava znatno duže trajanje baterije zahvaljujući automatskom prebacivanju na GPU po potrebi

· NVIDIA PhysX® podršku – za ubrzanu fiziku unutar igre

· NVIDIA 3D Vision® 2 tehnologiju – za veće, svetlije i udobnije 3D gejmerko iskustvo

· NVIDIA 3DTV Play™ softver – za povezivanje laptop računara na 3DTV, za najkompletnije gejmersko iskustvo koje se može imati u dnevnoj sobi

· NVIDIA Verde™ drajvere za laptop računare visokih performansi – koji nude podršku za igre i maksimalnu kompatibilnost od prvog dana

· NVIDIA SLI® tehnologiju – koja najbrži GPU za laptop čini još bržim, gotovo udvostručujući performanse neophodne za gejming

· Podrška za NVIDIA CUDA® tehnologiju – za GPU računarstvo visokih performansi

Kompanija Alienware je takođe najavila gejmerske laptop računare M17x i M18x koji će biti dostupni sa GeForce GTX 680M grafičkim procesorima za nekoliko nedelja.

“Snažan fokus na performansama i tehnologija implementirana u NVIDIA GeForce GTX 680M GDDR5 kapaciteta 2GB savršeno odgovara Alienware M17x i M18x modelima,” izjavio je Frenk Ejzor, generalni direktor kompanije Alienware. “Bilo da je u pitanju jedna grafička kartica u modelu 17x ili dupla GTX 680M u modelu M18x, korisnici Alienware računara će obožavati to što imaju toliko moći pod prstima.”

Alienware M17x će biti dostupan sa GeForce GTX 680M grafičkim procesorom i NVIDIA Optimus tehnologijom ili NVIDIA 3D Vision tehnologijom. Alienware M18x biće dostupan sa GeForce GTX 680M grafičkim procesorima u jedinstvenim ili SLI konfiguracijama do kraja meseca.

GeForce GTX 680M GPU takođe je dostupan u MSI GT70 laptop računarima i gejmerskim laptopovima preko Clevo mreže partnera kao što su Ava Direct, Maingear i Origin.

Leave a Reply