PC računari

NVIDIA Maximus pokreće revoluciju radnih stanica uz Kepler arhitekturu

Najbrži i najefikasniji GPU na svetu je konačno dostupan kreativnim profesionalcima na polju dizajna kroz najnoviju profesionalnu GPU platformu kompanije NVIDIA

Kompanija NVIDIA je danas lansirala drugu generaciju svoje platforme za radne stanice, NVIDIA® Maximus™ koja koristi najbržu i najefikasniju Kepler™ arhitekturu.

Maximus platfroma koja je predstavljena u novembru omogućava korisnicima radnih stanica da istovremeno rade kompleksnu analizu i vizuelizaciju na jednom računaru. Uz nove GPU-ove bazirane na Kepleru Maximus pruža neprikosnovene perfomanse i efikasnost profesionalcima na poljima kao što je proizvodnja, vizuelni efekti i pronalaženje nafte.

Maximus je postavio nove standarde kao jedan sistem koji procesira interaktivnu grafiku i računarski zahtevne kalkulacije koje su potrebne za simulaciju i renderovanje što kao rezultat ima dramatično ubrzane procese rada. Sa drugom generacijom Maximus-a računarske kalkulacije su prešle na novi NVIDIA Tesla® K20 GPU akcelerator, oslobađajući novi NVIDIA Quadro K5000 GPU da radi na grafičkim funkcijama. Maximus je spojio tehnologiju na transparentan način i omogućio da se automatski dodeljuje posao vizuelizacije, simulacije ili renderinga pravom procesoru za taj posao.

“Uz mogućnosti paralelnog procesiranja koje omogućuju NVIDIA Maximus sistemi sada može biti 10 puta kreativniji”, izjavio je Alan Barrington, dizajner u Mercedes-Benz Advanced Design centru u Kaliforniji. “Sa NVIDIA Maximus okruženjem možemo nastaviti sa refinisanjem i unapređivanjem našeg dizajna, sve do poslednjeg minuta. Možemo ostati efikasni i koristiti multitasking. Ne moramo se više prilagođavati ili praviti kompromis na kreativnosti.”

NVIDIA Maximus: Poboljšavanje grafike i proračuna

Druga generacija Maximus-a koju pokreće Kepler arhitektura poboljšava vizuelizaciju i računarske mogućnosti platfrome.

Ključne karakteristike NVIDIA Quadro K5000 GPU-a uključuju:
· Bindless teksture koje daju mogućnost korisnicima da upotrebe preko milion tekstura direktno u memoriji dok smanjuju CPU zauzetost.

· FXAA/TXAA anti aliasing tehnologije sa filmskim stilom za neverovatan kvalitet slike.

· Uvećan frame buffer kapacitet na 4 GB, plus sledeća generacija PCIe-3 bus interkonekta koji ubrzava prenos podataka 2 puta u poređenju sa PCIe-2.

· Potpuno novi displej endžin koji poseduje mogućnost pokretanja do četiri displeja u isto vreme sa jednom K5000 kartom.

· Display Port 1.2 podrška za rezolucije do 3840×2160 @60Hz.

Ključne NVIDIA Tesla K20 GPU karakteristike uključuju:
· SMX striming multiprocesorska tehnologija za unapređenje perfomansi do 3 puta po vatu. 1

· Dynamic Parallelism i Hyper-Q GPU tehnologije za pojednostavljeno paralerno programiranje i dramatično bolje perfomanse.

Transformisanje radnih tokova širom industrije, od dizajna avionskih motora do sezmičke analize
Primeri na kojima se može videti kako Maximus transformiše radne tokove širom industrija:

· Za industriju proizvodnje i dizajna, radne stanice koje pokreće NVIDIA Maximus omogućavaju profesionalcima da dizajniraju bez granica kada su u pitanju dimenzije, broj komponenata, kvalitet slike ili rezolucija. Tokom interaktivnog dizajniranja, dizajneri mogu koristiti fiziku realnog sveta, osvetljenje i materijale, kao i da vizualizuju sa foto-realističnim kvalitetom slike.

“RTT DeltaGen nudi specijalne karakteristike kao što je brzo praćenje zraka, renderovanje i skalabilnost, automatizovano renderovanje slojeva, kompjuterska vizuelizacija i analiza dinamike fluida”, izjavio je Piter Stivenson, izvršni director kompanije RTTUSA, Inc. “Druga generacija Mximus-a je izvanredna, vizionarska tehnologija koja će pružiti dodatnu snagu našim korisnicima omogućavajući im da rade interaktivan dizajn i simulacije, koji će ubrzati vreme potrebno da dobiju uvid u podatke tako da sada mogu da donose finalne odluke još brže.”

· Za industriju medija i zabave, Maximus kreatorima digitalnog sadržaja pruža više slobode i kreativne fleksibilnosti. Filmski montažeri i inženjeri animacija mogu raditi u realnom vremenu na najizazovnijim projektima, praviti komplikovane simulacije i interaktivne vizuelne efekte, i raditi sa 3D teksturama bez ograničenja u vidu maksimalnog broja tekstura.

Chaos Group obezbeđuje najmodernija rešenja za renderovanje za vizuelne efekte, fim, medije i zabavu i industriju dizajna. V-Ray RT je moćan render endžin za interaktivno praćenje zraka optimizovan za NVIDIA CUDA® arhitekturu koja menja način na koji 3D umetnici i specijalisti za vizuelizaciju pristupaju podešavanjima svetla i senki.

“Mi konstantno radimo na tome da obezbedimo najbolje alate za rad,” izjavio je Lon Gros, potpredsendik za razvoj poslovanja u kompaniji Chaos Group. “Naš V-Ray plug-in baziran na CUDA tehnologiji za program Maya je jedan od naših najnovijih dostignuća koja izlaze u susret najzahtevnijim VFX i filmskim studijima širom sveta, a sa NVIDIA Maximus sistemom baziranim na Kepleru, 3D umetnici će potrošiti manje vremena na čekanje i više vremena na kreativnost.”

Neki od najtalentovanijih umetnika u ovoj industriji je dolaze iz a52, inovativnog studija za vizuelne efekte koji se nalazi u Santa Monici u Kaliforniji i koji je iznedrio neke od najimpresivnijih efekata kroz integraciju 2D i fotorealističnih CGI.

“Sada imamo mogućnost da proizvedemo više ponavljanja boja i osvetljenja kako bismo došli brže do onoga što želimo”, izjavio je Kris Dženi, VFX tehnički dorektor u studiju 52. “Sa bržim obrtima, snimke možemo slati klijentima na odobrenje mnogo brže. Ne bih oklevao da preporučim podešavanja za Maximus, posebno za umetnike koji rade na V-Ray RT – nije samo ušteda vremena značajna, već i omogućavanje našim umetnicima bolji rad u kreativnom procesu, bez dugih pauza dok traje proces renderovanja. To je upravo ono gde podešavanja za Maximus zaista pomažu u procesu razvijanja izgleda.”

· Za geofizičare i seizmologe, radne stanice koje pokreće NVIDIA Maximus daju preciznije podatke za menje vremena, o lokacijama nafte i gasa širom sveta.

Paradigm je globalni provajder rešenja za analitiku i menadžment informacija kada je u pitanju industrija nafte, gasa i minerala. Paradigm softver omogućava korisnicima da lociraju nove rezerve nafte i gasa, kreiraju dinamične digitalne modele površine zemlje i optimizuju proizvodnju novih i postojećih rezervoara.

U Paradigm 2011.1, sveobuhvatnom paketu aplikacija za istraživanje, razvoj i proizvodnju omogućeno je ubrzanje procesa seizmičkih atributa kroz upotrebu NVIDIA Maximus tehnologije.

“Paradigm softver koristi Maximus tehnologiju i obeležava inovativnu implementaciju koja omogućava seizmičkim interpretatorima da sračunaju tragove seizmičkih atributa na svojim računarima na interaktivan i brz način”, izjavila je Laura Evins, menadžer proizvoda seizmičkih atributa u kompaniji Paradigm. “Ovo omogućava veliki benefit našim klijentima na polju nafte i gasa tako što mogu brzo dobiti strukturnu i depozicionu analizu iz seizmičkih podataka. Verujemo da druga generacija Maximus tehnologije ubrzava vreme koje je potrebno za otkrivanje još više, čineći tako našu kombinovanu tehnologiju još više cenovno efektivnom”.

Cena i dostupnost

Druga generacija NVIDIA Maximus radnih stanica koje koriste novi NVIDIA Quadro K5000 ($2,249 MSRP, USD) plus novi NVIDIA Tesla K20 GPU ($3,199 MSRP, USD) će biti dostupna od decembra 2012. NVIDIA Quadro K5000 će biti dostupan kao odvojen desktop GPU od oktobra 2012.

ISV sertifikati i podrška

Vodeći proizvođači softvera, uključujući Adobe, ANSYS, Autodesk, Bunkspeed, Dassault Systèmes, MathWorks i Paradigm, sertifikuju i podržavaju radne stanice koje pokreće NVIDIA Maximus.

Podrška za OEM radne stanice
Vodeći svetski proizvođači OEM radnih stanica, uključujući HP, Dell, Lenovo, i Fujitsu, plus sistem integratori kao što su BOXX Technologies i Supermicroće ponuditi NVIDIA Maximus radne stanice.

Leave a Reply