PC računari

NVIDIA Maximus tehnologija predstavlja revoluciju za radne stanice

Posle 25 godina čekanja, od strane dizajnera i kreativaca, na radnu stanicu koja u isto vreme radi kompleksnu analizu i vizuelizaciju, kompanija NVIDIA je danas objavila da je jedna takva stanica spremna, sa otkrićem NVIDIA® Maximus™ tehnologije.

Nova tehnologija donosi produktivnost i kreativnost, značajno ubrzavajući posao, omogućavajući jednom sistemu da simultano obavlja interaktivnu grafiku i računarski zahtevnu analizu brojeva koja je u sprezi sa simulacijom ili renderovanjem rezultata. Ovo je prethodno moglo da se uradi u odvojenim koracima ili na odvojenim sistemima.

NVIDIA Maximus uspeva sve ovo spajajući profesionalne mogućnosti 3D grafike NVIDIA Quadro® profesionalnih grafičkih sistema (GPU-ova) sa ogromnim paralelnim mogućnostima računanja NVIDIA Tesla™ C2075 procesora – sve sa jednom tehnologijom koja transparentno dodeljuje zadatke pravom procesoru ikoja je sertifikovana od strane vodećih prodavaca u industriji.

“Za nas koji smo proveli cele karijere fokusirajući se na radne stanice, NVIDIA Maximus predstavlja revoluciju,” izjavio je Džef Braun, generalni menadžer grupe za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “Prethodne arhitekture radnih stanica su terale dizajnere i inženjere da računaju zahtevne projekte i grafički zahtevne radove odvojeno i često offline. Sada mogu da ih urade u isto vreme, na istoj mašini, omogućavajući profesionalcima da istražuju više novih ideja i brže, i da brzo dođu do najboljih mogućih odgovora.”

Sa aplikacijama koje podržavaju Maximus tehnologiju – kao što su Adobe, ANSYS, Autodesk, Bunkspeed, Dassault Systemes i MathWorks – računanje uz pomoć grafičkih procesora se dodeljuju NVIDIA Tesla procesoru. To oslobađa NVIDIA Quadro grafički procesor koji se bavi grafičkim funkcijama, i tako vodi računa o kvalitetu i performansama koje se zahtevaju od strane profesionalnih korisnika.

“Prava prednost Maximus tehnologije je njena fleksibilnost i povećana produktivnost,” izjavio je Tim Ong, potpredsednik za mehanički inženjering za Sunnyvale, Kalifornijsku kompaniju Liquid Robotics. “Omogućavajući svakom inženjeru da radi više stvari u isto vreme transformiše naš rad. Izvanredan alat koji omogućava mojim inženjerima da budu fleksibilni, da rade više stvari u isto vreme i da budu produktivniji jer ne čekaju na računarsku snagu da završi svoje procese.”

NVIDIA Maximus tehnologija je trenutno dostupna

Vodeći svetski OEM partneri za radne stanice – uključujući HP, Dell, Lenovo i Fujitsu – svi nude radne stanice koje poseduju NVIDIA Maximus tehnologiju, dostupnu za konfigurisanje i kupovinu odmah.

NVIDIA Maximus desktop konfiguracije radnih stanica počinju sa NVIDIA Quadro 600 ($199 MSRP, USD) + NVIDIA Tesla C2075 ($2,499 MSRP, USD).

Leave a Reply