PC računari

NVIDIA predstavlja Nexus, prvo industrijsko integrisano GPU/CPU okruženje za developere koji koriste Microsoft Visual Studio

NVIDIA korporacija je danas predstavila NVIDIA® Nexus, prvo industrijsko razvojno okruženje za masivno paralelno računarstvo koje je integrisano u Microsoft Visual Studio, najpopularnije svetsko razvojno okruženje za Windows bazirana rešenja, web aplikacije i servise.

“NVIDIA Nexus će povećati produktivnost programera trenutno,” rekao je Tarek El Dokor u kompaniji Edge 3 Technologies. “Integrisano GPU i CPU razvojno rešenje je nešto što je Edge 3 želeo već dugo vreme. Činjenica, da je ovo rešenje integrisano u razvojno okruženje Visual Studia, govori nam da je vreme potrebno za učenje drastično smanjeno.”

NVIDIA Nexus radikalno poboljšava produktivnost obezbeđujući developerima GPU aplikacija mogućnost da koriste popularne Microsoft Visual Studio-bazirane alate i okruženje transparentno, bez potrebe da se kreira posebna verzija aplikacije koja inkorporira dijagnostiku. NVIDIA Nexus takođe uključuje mogućnost da se pokrene daljinski, sa drugog kompjutera. Nexus koristi napredne alate za simultano analiziranje efikasnosti, performansi i ubrzava grafički procesor (GPU) i centralni procesor (CPU) kako bi omogućio developerima trenutni uvid kako ko-procesiranje utiče na njihove aplikacije.

Nexus se sastoji od 3 komponente:

· Nexus Debugger je izvorni kod za ispravke namenjen GPU izvornom kodu, kao što je CUDA C, HLSL i DirectCompute. Podržava izvorne tačke, tačke podataka i direktnu inspekciju GPU memorije. Sve ispravke se rade direktno u hardveru.

· Nexus Analyzer je alat sistemsko-širokih performansi za nadgledanje GPU događaja (kernels, API calls, memory transfers) i CPU događaja (core allocation, threads and process events and waits)—sve u jednom toku.

· Nexus Graphics Inspector daje developerima mogućnost da preprave i profilišu frejmove renderovane uz pomoć API-ja kao što je Direct3D. Developeri mogu da iskoriste Graphics Inspector™ kako bi prelazili kroz crteže, gledali bilo koje teksture, vertex buffere, i API stanje u celom frejmu.

NVIDIA Nexus podržava Windows 7 i Windows Vista operativne sisteme i omogućava potpunu integraciju sa Visual Studio alatom (2008 SP1 standardno izdanje ili novije).

BETA verzija NVIDIA Nexus je planirana da bude dostupna od 15. oktobra. Za više informacija o NVIDIA Nexus ili ukoliko želite da se registrujete kao developer, molimo vas da posetite: www.nvidia.com/nexus. Developeri se mogu registrovati za BETA program lično na GPU Tech konferenciji, koja će se održati ove nedelje u San Hoze-u, Kalifornija. Obe verzije NVIDIA Nexus-a standardna i profesionalna će biti dostupne posle finalne objave.

Video

Leave a Reply