PC računari

NVIDIA predstavlja GeForce GTX 780 Ti: za sada najbolji gejming GPU na planeti

NVIDIA je danas predstavila NVIDIA® GeForce® GTX™ 780 Ti GPU,koji isporučuje neverovatno glatke frejm rejtove za igranje u ekstremno velikim rezolucijama za najpopularnije PC igre među kojima su Assassin’s Creed IV—Black FlagCall of Duty: Ghosts i Batman: Arkham Origins.

 

Nesumnjivo najbrži gejming GPU na svetu, GeForce GTX 780 Ti je više od pobednika kada je u pitanju najveći broj frejmova po sekundi. On takođe besprekorno isporučuje frejmove na niskim temperaturama uz tih rad, što je od ključne važnosti za pružanje impresivnog igračkog iskustva.

geforce-gtx-780-ti

GTX 780 Ti GPU poseduje NVIDIA Kepler™ arhitekturu, najefikasniju GPU arhitekturu do sada obezbeđujući na taj način napredni termalni dizajn koji  osigurava bolje hlađenje, tiši rad i vrhunske performanse.

 

GTX 780 Ti uključuje i namenski hardver  za “frame metering” koji omogućava gejmerima da iskuse  glatke, najdoslednije moguće frajmove u igri. Podržava i novu  NVIDIA G-SYNC™ tehnologiju displeja , koja eliminiše podrhtavanje slike i “input lag” —glavnu prepreku za svakog gejmera.

 

Ova grafička karta izgleda jednako dobro kao što radi – upečatljiv industrijski dizajn GPU-a uključuje aluminijumski poklopac, LED-pozadinsko osvetljenje za GeForce GTX logo i čist polikarbonatni prozor.

 

GTX 780 Ti poseduje 25 odsto više jezgara nego  GTX 780 GPU, uključujući  neverovatno brzu  ugrađenu memoriju od 7Gpbs koja podržava NVIDIA GPU Boost™ 2.0 tehnologiju za veće prilagođavanje, overklokovanje i performanse. U poređenju sa originalnom GTX 780 grafičkom kartom, GTX 780 Ti je 12 odsto brža od proseka.(1)

 

Najnaprednije igračke tehnologije uključujući NVIDIA G-SYNC

Nakon nekoliko godina rada na njoj, G-SYNC technologija sinhronizuje frekvenciju osvežavanja frekvencije monitora sa frekvencijom renderovanja GPU-a, tako da se slika prikazuje u trenutku nastajanj. Scene se pojavljuju odmah. Predmeti su oštriji a igranje je mnogo lakše.

 

G-SYNC tehnologija uključuje G-SYNC module dizajnirane od strane kompanije NVIDIA koji su integrisani u gejmnig monitore, na isti način na koji su hardver i softver integrisani u određen GPU zasnovan na Kepler arhitekturi, kao što je  GeForce GTX 780 Ti.(2)

 

GeForce GTX 780 Ti podržava i najnovije NVIDIA napredne gejming tehnologije uključujući NVIDIA PhysX® endžin i TXAA™ anti-aliasing. Za gejmere koji zahtevaju najbolje, NVIDIA SLI® tehnologija — najmoćnije GPU rešenje na svetu — isporučuje najviši nivo performansi sa podrškom za četiri vrste konfiguracije.

 

Svaki GeForce GTX GPU takođe poseduje GeForce Experience™ softver, koji može da automatski konfiguriše podešavanje u igrama  kako bi celokupno iskustvo bilo dobro, da obavesti gejmere o potrebi ažuriranja softvera i automatski instalira GeForce Game Ready™ drajvere tako da gejmeri mogu maksimalno da uvećaju performanse njihovih  GeForce GPU-ova i uživaju u najnovijim naslovima PC igara.

 

NVIDIA ShadowPlay tehnologija uzdrmava svet igara

Među gejming tehnologijama koje samo vlasnici GeForce grafičkih karti mogu da iskuse je iNVIDIA ShadowPlay™ softver. Integrisan u najnoviju verziju GeForce Experience tehnologije, ShadowPlay je besplatan, brz i jednostavan softver za snimanje igara koji dozvoljava korisnicima da zabeleže najuzbudljivije momente tokom igranja i podele ih sa ostatkom sveta.

 

Koristeći enkoder hardvera koji je ugrađen u Kepler arhitekturu, uticaj ShadowPlay softvera na frejm rejtove tokom igre je znatno niži od tradicionalnih aplikacija za snimanje koje mogu da imaju veliki uticaj na proceor. Od premijernog prestavljanja od pre nedelju dana,više od 150,000 GeForce vlasnika su ga isprobali, otpremivši  više od  15,000 ShadowPlay videa na YouTube.

 

Cena i dostupnost  

NVIDIA GeForce GTX 780 Ti GPU je sada dostupan kod vodećih  svetskih proizvođača grafičkih kartica uključujući ASUS, EVGA, Gainward, KFA2, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY i Zotac. Učešće partnera će varirati zavisno od regiona. Očekivana početna cena je 64.999 dinara, a za kratko vreme partneri će uključiti i besplatnu kopiju igara Batman: Arkham OriginsAssassin’s Creed IV—Black Flag i Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist.

 

GeForce GTX 780 Ti takođe će biti prodavan u potpuno konfigurisanim sistemima kod sledećih partnera: Alti, Win-Win, Pin Computers, Kimtec , kao i kod drugih sistem integratora širom sveta.

Leave a Reply