PC računari

NVIDIA predstavlja najbrži svetski DX11 grafički procesor

NVIDIA je danas najavila najnoviji procesor za potrošače koji je zasnovan na njihovoj Fermi arhitekturi, GeForce® GTX 580, rekonstruisanoj počevši od tranzistora kako bi omogućila povećanu energetsku efikasnost i performanse u odnosu na proizvode prethodne generacije.

GeForce GTX 580 je najbrži u performansama na svetu za DirectX 11 (DX11) igre, i podržava NVIDIA 3D Vision™, Surround, PhysX™, SLI® i CUDA® tehnologije, što dalje učvršćuje poziciju računarstva baziranog na GeForce-u, kao najvećoj platformi za igre na svetu. Kombinacija inovativnog rešenja za bolje hlađenje i nova arhitektonska poboljšanja čine GTX 580 najbržim i najtišim GPUom u klasi, sa porastom performanse po vatu[1] od 35%, i 30 % većom brzinom u odnosu na GeForce GTX 480[1][1].

Za najnovije igre bazirane na tesalaciji – ključnoj odlici DX11 procesora – GeForce GTX 580 sa 512 jezgara je do 160%[1][1][1] brži od najsličnijeg konkurentskog proizvoda. Čak i kod DX9 i DX10 igara iz prethodne generacije, GeForce GTX 580 je brži do 62%[1][1][1][1], uključujući i senzacionalni StarCraft II.

„Za Crysis 2, iskoristićemo sve prednosti koje donose novi GeForce GTX 580 GPUovi iz komanije NVIDIA”, izjavio je Cevat Yerli, predsednik i izvršni direktor kompanije Crytek. „Supervojniku koji treba da spasi Njujork od invazije vanzemaljaca je potrebna najbolja moguća tehnologija. To nije samo Nano-odelo, već i izvanredni DX11 geometrijski realizam koji jedan GPU kao što je GeForce GTX 580 može da ponudi gejmerima.”

“U Epic-u smo standardizovali NVIDIA GeForce GPUove za unapređenje Unreal Engine 3 tehnologije,” izjavio je Tim Sweeny, osnivač Epic igara. “GTX 580 nudi još više renderinga i računarske snage od prethodnog ekskluzivnog NVIDIA GeForce GPUa, ali zahvaljujući novom sistemu za hlađenje tkođe je daleko tiši. Bilo da ste inženjer koji radi sa Unreal tehnologijom ili gejmer koji želi vrhunsko Bulletstorm iskustvo, GTX 580 je tu.”

Uz punu podršku za NVIDIA 3D Vision i NVIDIASurround tehnologije, GeForce GTX 580 takođe omogućava grafičku snagu i brzinu protoka video sadržaja koji su potrebni da doživite igre i Blu-ray filmove visoke definicije u impresivnom stereoskopskom 3D okruženju koje može biti na jednom ili koje se proteže na tri ekrana. Sa NVIDIA SLI™ tehnologijom, najskalabilnijoj multi-GPU platformi na tržištu, gejmeri će biti oduševljeni znatnim poboljšanjem performansi igara dodavanjem dva ili tri GeForce GTX 580 procesora svom računaru.

GeForce GTX 580 je dostupan od danas kod vodećih svetskih partnera, uključujući i ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac i druge.

Najvažnije karakteristike GeForce GTX 580 GPUa:
· 512 jezgara i 16 PolyMorph engine-a omogućavaju ogromnu tesalaciju i ubrzanje performansi igara

· Trenutna dostupnost po ceni od oko 499 američkih dolara

· Do 35% poboljšanja performansi / efikasnosti po vatu

· Novo rešenje za termalnu komoru rezultira najtišim GPUom u klasi

· Novi nivo geometrijskog realizma – dve milijarde trouglova po sekundi

· Kreatorima igara omogućava potunu kreativnu slobodu za najsavremenije DX11 igre

Leave a Reply