PC računari

NVIDIA prikazuje 3D Video Pipeline na IBC 2010

Na IBC 2010, NVIDIA (Hala 7, Štand7.J38) će ponuditi televizijskim i filmskim profesionalcima mogućnost da vide kako svet izgleda u novoj dimenziji prikazujući novi NVIDIA® Quadro® Digital Video Pipeline, pokretač sistema za produkciju koji dramatično čini produkciju 3D snimaka uživo lakšom i bržom, uključujući i novu integralnu komponentu Pipeline-a NVIDIA 3D Vision™ Pro naočare za omogućavanje živog 3D stereoskopskog okruženja, u punoj rezoluciji na svakom delu produkcionog pipeline-a.

NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline sadrži nove Quadro grafičke procesore (GPU-ove) bazirane na NVIDIA Fermi arhitekturi, koji daju poboljšane grafičke i vizuelne efekte simulacije sa performansama koje su do 5 puta brže za 3D aplikacije1.

Nove mogućnosti koje Digital Video Pipeline nudi i koje će biti prikazane na izložbi, uključuju: ubacivanje 3D grafike u realnom vremenu; 3D kodiranje; 3D video striming preko interneta i 3D video editovanje sa Adobe Premiere Pro Creative Suite 5 softverom i CineForm Neo3D plugin-om.

Preko 20 NVIDIA partnera će prikazati NVIDIA CUDA™-bazirana rešenja za virtuelne setove, gradaciju boja i video kodiranje, uključujući: Adobe, Ambrado, Blackmagic Design, BroadMotion, Elemental Technologies, Iridas, MainConcept, Microsoft i The Foundry.

Skoro prikazani, novi NVIDIA Quadro 5000Quadro 4000 GPUovi daju brže računarske performanse kroz širok spektar vizalizacionih aplikacija, kao što su Adobe Premiere Pro CS5 softver koji prelazi preko prethodnih benchmark-a. Sa Adobe Premiere Pro CS5 softverom, verzijom 5.0.2, korisnici mogu da osete još bogatije iskustvo u radu, još živopisnije boje sa najširim dinamičkim dometom i podrškom za  30-bitnu tačnost boja (10-bitova po boji; dostupno samo na Quadro GPUovima). Sa još više grafičke memorije nego bilo koji drugi proizvodi u klasi, NVIDIA Quadro 5000 (sa 2.5GB memorije) i Quadro 4000 (sa 2GB) profesionalna grafička rešenja, znače svima onima koji rade sa kompleksnim projektima za video produkciju uključujući ultra high resolution 4K video strimove kao što je RED.

Još impresivnije i označeno kao 1.3 milijarde trouglova po sekundi u sirovim performansama3, je Quadro 6000 rešenje koji omogućava korisnicima da interaktivno rade sa modelima i scenama koje su još 5 puta kompleksnije nego ikada do sad.

Učesnici IBC-a će imati priliku da vide i Quadro rešenja koja su priključena na više ultra-high resolution displeja kao i SDI monitora i projektora4. Vidite ih sve u akciji počevši od 10. septembra na NVIDIA štandu na IBCu, Hala 7, štand 7.J38.

Leave a Reply