PC računari

NVIDIA procesori obezbeđuju vrhunske performanse 3D animatore

Integracija NVIDIA PhysX sistema i CUDA arhitekture, omogućava umetnicima da kreiraju realističnu simulaciju vode, živopisne karaktere i dinamične eksplozije. Sa 3D tehnologijom koja postaje polagano deo svih nas, proizvođači igara i animatori sada mogu da kreiraju mnogo realnije slike sa novim Autodesk Softimage 2011 softverom za kreiranje digitalnog sadržaja koji integriše dve ključne tehnologije iz kompanije NVIDIA®, NVIDIA PhysX® i NVIDIA CUDA™.

Poslednje izdanje Autodesk Softimage 3D softvera za modelovanje i animaciju, omogućava real-time simulacije koristeći NVIDIA PhysX – moćni API odnosno “endžin”, ubrzan od strane NVIDIA Quadro profesionalnih grafičkih čipova (GPU) i NVIDIA CUDA arhitekture. Poboljšane simulacije daju mogućnost kreiranja realnijih vizuelnih efekta, kao što su simulacije vode, karaktera i eksplozija sa visokim brojem detalja.

“Integracijom CUDA i PhysX tehnologija u novom izdanju Softimage-a, Autodesk je prikazao novi svet kreativnih opcija za kreiranje sadržaja za profesionalne korisnike”, izjavio je Jeff Brown, generalni direktor, odeljenja za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “ Sa profesionalnom Quadro grafikom, umetnici koji koriste Softimage, mogu da ostvare više nivoe realizma, dodavajući fizičke simulacije njihovom radu.”

Softimage uključuje Interaktivno Kreativno Okruženje (ICE), moćnu platformu iz Autodeska koja omogućava spektar posebnih alata i vizuelnih efekata. ICE je dizajniran da pomogne umetnicima da ostvare svoje kreativne ideje sa lakoćom i bez potrebe za komplikovanim programiranjem. Kada se radi sa PhysX interfejsom za čvrsta tela, ICE koristi masivnu paralelnu procesnu snagu NVIDIA GPU-ova kako bi povećao interaktivnost u Softimage-u 2011.

“Integracija Autodesk Softimage 2011 sa PhysX tehnologijom predstavlja jedno od najboljih okruženja za proizvođače igara,” izjavio je Mark Schoennagel, senior 3D evangelist, u kompaniji Autodesk. “Kupci Softimage softvera, će biti impresionirani mogućnostima prilikom kracije realističnih animacija karaktera i vizuelnih efekta, pogotovo sada kada su NVIDIA CUDA i PhysX integrisani delovi ovog paketa.”

Leave a Reply