PC računari

NVIDIA procesori za superračunare sada dostupni preko Amazon web usluga

NVIDIA je danas objavila da će od sada po prvi put preduzeća i nove firme biti u mogućnosti da pristupe NVIDIA Tesla procesorima koji pokrećusuperračunare putem nove Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) ponude nazvane Cluster GPU Instances. Ova nova ponuda prošruje postojeće opcije za fleksibilno superračunarstvo visokih performansi (HPC), na zahtev, u okviru Amazon Web Services (AWS) cloud-a.

Superračunarstvo je postalo značajan alat u procesu stvaranja komercijalnih proizvoda, od dizajna i testiranja bazirnog na simulaciji, doproizvodnje. Međutim, cena korišćenja ovih sistema je doskora ograničavala njihovu upotrebu na istraživanja u okviru vlade i univeziteta ili na preduzeća voljna da investiraju veliki kapital. Time što omogućava pristup grafičkim procesorima putem Amazon EC2, AWS sada ovo čini dostupnim preduzećima svih veličina.

„Uz pomoć Amazonovih Cluster GPU instanci, naši korisnici sada imaju moć da koriste računarstvo visokih performansi, efikasnost i brzinu GPUa i lako dostupno i skalabilno cloud okruženje koje su naši korisnici počeli da očekuju od AWS-a,” izjavio je Piter De Santis, direktorAmazon EC2.„Uzbuđeni smo što možemo da pomognemo našim korisnicima da pristupe sirovoj snazi GPU tehnologije i radujemo se inovacijama koje će ovo učiniti mogućim.”

Mogućnost obavljanja većeg broja detaljnijih simulacija, po modelu cena po narudžbini i skalabilnosti Amazona EC2, omogućava kompanijama da naprave bolje, sigurnije i pouzdanije proizvode, ” izjavio je Endi Kin, generalni direktor za poslovanje Tesla procesorima u kompaniji NVIDIA. „GPU superračunarstvo, putem AWSa, pruža korisnicima fleksibilno računarstvo koje omogućava prilagođavanje računarskim potrebama na osnovu potražnje korisnika.”

Stotine aplikacija su već portovane u multi-paralelnu NVIDIA® CUDA™ arhitekturu na kojoj su bazirani svi najnoviji GPU-i. Aplikacije ubrzane uzpomoć CUDA tehnologije imaju korist od mogućnosti pristupa stotiniama jezgara u procesoru za izvršavanje naredbi, u nekim slučajevima, mnogo brže od klasičnih procesora. Neke od aplikacija koje mogu da se koriste na Amazon Cluster GPUinstancama uključuju RealityServer® mentalne slike  (interaktivni foto-realistični rendering) i Mathworks MATLAB (vodeći numerički softver).

NVIDIA Tesla procesori, dizajnirani specijalno za računarstvo viskokih performansi, omogućuju povećanje transformativih performansi kroz široki spektar HPC oblasti, uključujućipronalaženje lekova, dizajn proizvda, strukturalnu analizu,  finansijske simulacije, video transkodovanje, modelovanje uragana i cunamija, istraživanja o raku, dizajn automobila, čak i proučavanje formacije galaksija.

Kako biste saznali više o Amazon Cluster GPU instancama posetite sledeći sajt a za više informacija o NVIDIA Tesla GPU računarskim proizvodima visokih performansipostite sledeći sajt.

Leave a Reply