PC računari

NVIDIA Quadro Digital Video Pipline omogućava 3D produkciju u realnom vremenu

Kompletno rešenje omogućava snimanje akcije uživo u 3D, grafičku obradu u 3D i kodiranje u realnom vremenu. Vodeći se sledećim talasom u emitovanju, NVIDIA je danas otkrila  svoj novi NVIDIA® Quadro® Digital Video Pipeline sistem koji dramatično pojednostavljuje i ubrzava produkciju 3D sadržaja uživo.

Quadro Digital Video Pipeline umanjuje kompleksnost pribavljanja, procesiranja i isporuke tradicionalnih i 3D video zapisa koristeći NVIDIA grafičke procesore integrisane u fleksibilni, pouzdani i cenovno pristupačan kompjuterski sistem. Takođe NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline isporučuje napredne mogućnosti od starta do finiša same produkcije.

  • Snimanje: koristi četiri HD-SDI videa (ili dva 3D stereo videa) istovremeno, uz pomoć GPU-a za obradu sirovog materijala iz kamere u realnom vremenu tako da urednici mogu videti najviši kvalitet jasnih boja.
  • Obrada: renderuje i obrađuje 3D grafiku, efekte i prelaze u realnom vremenu kako bi se isporučio najdinamičniji sadržaj.
  • Isporuka: prikazuje istovremeno sliku namenjenu levom i desnom oku sa zvukom za instant pregled i emitovanje.

Sa podrškom za DirectX i OpenGL programeri i isporučioci kompletnih rešenja rade na specijalozovanim i naprednim sistemima za ovu fleksibilnu platformu.

Brainstorm Multimedia, Vizrt i Weather Services International su inovativne kompanije koje sarađuju sa kompanijom NVIDIA na 3D produkciji koristeći Quadro Digital Video Pipeline. Ovi partneri pružaju rešenja koja poboljšavaju emitovanje uživo sa kompjuterski generisanom grafikom, virtuelnim studijima i izmenjenom stvarnošcu.

“Quadro Digital Video Pipeline isporučuje osnovu za revoluciju na polju 3D produkcije”, izjavio je Paul Lacombe, predsednik Brainstorm America. “Radeći sa NVIDIA kompanijom mi isporučujemo rešenja koja omogućavaju našim korisnicima kao sto je ESPN da definišu budućnost živih prenosa sporta u 3D tehnologiji”.

“NVIDIA Quadro je pravi izbor procesora za naše 2D i 3D sisteme”, izjavio je Gerhard Lang, glavni inženjer u Viztr. “Novi Viz sistem dodaje podršku za NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline a direktan pristup NVIDIA grafičkom procesoru nam daje mogućnost da renderujemo kvalitetnije 3D scene sa više detalja bez dodatnog opterećenja.”

“Isporuka grafike za vremensku prognozu visokog kvaliteta uživo u programu bi bila nemoguća bez NVIDIA tehnologije”, rekao je Bill Dow, podpredsednik i generalni menadžer kompanije MediaDivision. “Naš TruVu Max softver za rendering vremenske prognoze u realnom vremenu koristi Quadro tehnologiju a Quadro Digital Video Pipeline nam omogućava da integrišemo četiri video izvora u emitovani sadržaj što je mogućnost koja se koristi za instant vremenske reportaže”.

“Televizijske kompanije koje su eksperimentisale sa 3D-om su ubrzo shvatile da je veoma teško učiniti sve savršeno”, izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer grupe NVIDIA profesionalnih rešenja. “Upoređujući ovaj sistem, sa tradicionalnim emitovanjem, uvideli smo da postoji dosta stvari koje mogu krenuti naopako. Quadro Digital Video Pipeline je dizajniran da sakrije kompleksnost i pruži kompanijama prostor za fokus na kvalitetniji program.”

NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline olakšava rad sa 3D sadržajem i čini ga lakšim tako što obrađuje u realnom vremenu video sadržaj namenjen levom i desnom oku. Usput, uparivanjem sa NVIDIA 3D Vision naočarima operateri mogu imati prikaz sadržaja u 3D-u sa punom rezolucijom tokom produkcije.

Za postprodukciju 3D sadržaja video profesionalci mogu manipulisati sadržajem koristeći Adobe Premiere Pro CS5 koji je podržan od strane NVIDIA Quadro GPU-ova. Veliki broj dodataka za efekte, enkodiranje i manipulisanje čine rezultat jos kvalitetnijim.

NVIDIA demonstrira svoju novu 3D Digital Video Pipeline platformu i Adobe Creative Suite paket na štandu #SL 5629 NAB 2010 konferencije koja se održava u donjem južnom holu Las Vegas Convention centra od 12. Aprila do 15. Aprila.

Cene i dostupnost

Sledeća generacija NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline sistema je dostupna odmah kod NVIDIA Quadro value added reselera, uključujući PNY.

Leave a Reply