nvidia-quadro
PC računari

NVIDIA Quadro K6000 rešava najsloženije probleme vizuelnog računarstva

 NVIDIA je danas predstavila novu  vodeću tehnologiju za  vizuelno programiranje – NVIDIA® Quadro® K6000 GPU, najbrži i najmoćniji GPU ikada proizveden.

NVIDIA je danas lansirala i novu liniju profesionalnih grafičkih GPU-ova za mobilne radne stanice, pružajući do sada najviši nivo performansi i grafičke memorije na mobilnim platformama.

nvidia-quadro

Quadro GPU K6000 pruža pet puta jače računarske performanse i skoro dvostruko veću grafičku sposobnost od svog prethodnika – NVIDIA Quadro 6000 GPU-a, a poseduje i najveću i najbržu grafičku memoriju na svetu.

Kombinujući vrhunske performanse i napredne mogućnosti u energetski efikasnom dizajnu, Quadro K6000 GPU omogućava vodećim organizacijama kao što su Pixar, Nissan, Apache Corporation i WSI diviziji Weather Channel-a da se pozabave virtualizacijom i analizom radnog opterećenja .

Animacija i vizuelni efekti – Pixar

“Svojstva Keplera su ključna za našu sledeću generaciju rukovanja osvetljenjem i geometrijom u realnom vremenu. Bili smo nestrpljivi da dobijemo rani pogled na K6000. Dodata memorija i druge karakteristike omogućili su našim umetnicima da vide mnogo više od finalne scene u realnom vremenu, interaktivnoj formi i omogućavaju mnogo više umetničkih ponavljanja.”

-Guido Quaroni, potpredsednik R&D softvera u Pixar-u

·         Stilizovanje proizvoda – Nissan

“Sa 12 GB memorije Quadro-a  K6000 sada imamo mogućnost da učitamo skoro kompletne modele vozila u RTT Deltagen-u koji imaju odličnu relaističnost  gotovo odmah. Umesto trošenja dragocenog vremena na pojednostavljivanje modela kako bi se ukopili u prethodni hardver, sada prvenstveno imamo više vremena za preispitivanje dizajna koji pomaže da se izbegnu skupe promene alata.”

-Dennis Malone, inženjer saradnik Nissan-a za Severnu Ameriku

·         Istraživanje energije – Apache

“U poređenju sa Quadro K5000, Quadro K6000 je utrostručio performanse kada je reč  o radu na InsightEarth aplikaciji kompanije Terraspark. Sa poslovima koji se obavljaju za samo nekoliko minuta, možemo pokrenuti više simulacija i dobiti bolji uvid u to gde da bušimo. U ovom poslu bušenje na pogrešnom mestu je greška vredna nekoliko miliona dolara, a Quadro K6000 nam daje prostor za donošonje boljih odluka.”

– Klaas Koster, menadžer, seizmološki tumač u  Apache Corporation

Nazapamćene performanse

 

Quadro K6000 GPU je zasnovan na NVIDIA Kepler™ arhitekturi  – najbržoj i najefikasnijoj GPU arhitekturi na svetu.  Pod ključnim performansama i mogućnostima se podrazumeva:

·         12 GB ultra brze GDDR5 grafičke memorije koja omogućava dizajnerima i animatorima da stvaraju  modele, likove i scene neviđenih razmera, kompleksnosti i bogatstva.

·         2,880 streaming multiprocesorska (SMX) jezgra koja dostavljaju bržu virtualizaciju i brže izračunavanje nego što su to radili modeli prethodnih generacija.

·         Podržava četiri simultana displeja i rezoluciju do 4K sa 1.2 DisplaiPort™-om.

·         Ultra nisko zadržavanje I/O videa i podrška za virtalizaciju velikih razmera.

 

“ NVIDIA Quadro K6000 GPU je procesor najviših performansi koji je ikada napravljen za tržište profesionalne grafike. “ izjavio je Ed Ellett viši potpredsednik Grupe za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “ To će značajno promeniti način rada animatora, digitalnih dizajnera i inženjera i omogućiti im da učine da nemoguće postane moguće.”

 

Novi GPU-ovi za mobilne radne stanice

NVIDIA je danas otkrila i novi vodeći model profesionalnih  grafičkih procesora za radne stranice kod notebook-ova, NVIDIA Quadro K5100M GPU. Isporučujući najviši nivo performasni i grafičke memorije koja je dostupna na notebook platformama, Quadro K5100M donosi novu liniju radnih stanica za grafiku za notebook-ove koja obuhvata Quadro K4100M, K3100M, K2100M, K1100M, K610M, i K510M GPU-ove.

 

Quadro GPU-ovi su dizajnirani , izgrađeni i testirani o strane kompanije NVIDIA kako bi obezbedili  vrhunsku pouzdanost, kompatibilnost i sigurnost koju profesionalci žele . Oni su sertifikovani i preporučeni od strane više od 150 vodećih provajdera softverskih aplikacija širom sveta.

Dostupnost

NVIDIA Quadro K6000 će biti dostupan početkom ove jeseni kod HP-a, Dell-a, Lenovo-a i drugih vodećih provajdera za radne stanice; kod sistem integratora , uključujući BOXX Technologies i Supermicro; i kod ovlašćenih distributivnih partnera, uključujući PNI Technologies u Severnoj Americi i Evropi , ELSA i Ryoyo u Japanu  i Leadtek u azijskom Pacifiku.

Nova Quadro linija grafičkih proizvoda za mobilne radne stanice takođe će biti na raspolaganju početkom jeseni u najboljim mobilnim radnim stanicama OEM –ova.

Leave a Reply