PC računari

NVIDIA Quadro unapređuje video obradu visoke rezolucije u realnom vremenu

Adobe video paket iskorišćava NVIDIA grafičke procesore kako bi omogućio neverovatne efekte i tečnu video obrad.

NVIDIA je danas objavila da su NVIDIA® Quadro® profesionalna grafička rešenja sertifikovana od strane Adobe-a za upotrebu u paketu Adobe® Creative Suite® 5 koji uz Quadro karte omogućava pomeranje granice kvaliteta video obrade i efekata na viši nivo uz Adobe Premiere Pro® CS5.

Novo izdanje Adobe Premiere Pro paketa sadrži u sebi značajne promene i omogućava po prvi put upotrebu arhitekture paralernog procesiranja na NVIDIA GPU-ovima kao i na stotinama jezgara koje poseduju u sebi, kako bi pružili filmskim i video profesionalcima rad bez ograničenja. Korisnici sada mogu kreirati višeslojne projekte sa neograničenim brojem video klipova u HD ili višoj rezoluciji, dodati jedinstvene video efekte i korekciju boja uz mogucnosti pregleda krajnjeg rezultata bez čekanja.

Koristeći NVIDIA Quadro grafička rešenja produktivnost se poboljšava nekoliko puta tako što se eliminiše čekanje na preview render kad god se unese bilo kakva promena na projektu. Takođe je moguć pregled projekta u punoj rezoluciji svakog trenutka bez preskočenih frejmova.

Matt Silverman, kreativni direktor i partner u firmama Bonfire i Phoenix Editorial iz San Franciska izjavio je: “Adobe CS5 sa Quadro grafikom je neverovatno unapređenje za profesionalce u produkciji”. “Kada dodate NVIDIA GPU akceleraciju Adobe PremiereCS5 paketu, dobitak perfomansama i ušteda u vremenu je ogromna. Prosto je nemoguće uporediti CPU i GPU akceleraciju. Možete dodavati slojeve i efekte bez ikakvog uticaja na reprodukciju u realnom vremenu omogućavajući time više kreativnosti i manje vremena utrošenog po projektu.”

Relativno pristupačna radna stanica bazirana na NVIDIA Quadro rešenju sa Adobe video softverom sada omogućava filmskim profesionalcima da dostignu perfomanse i kreativnu slobodu prethodno rezervisanu samo uz  korisćenje posebnih sistema za video editovanje koji koštaju i do $100,000.

“Sa Adobe Premiere Pro CS5 paketom mi redifinišemo nelinearno editovanje uz vodeće perfomanse u industriji i umogućavamo unapređenje produktivnosti za naše korisnike”izjavio je Simon Hayhurst, direktor produkt menadžmenta za video i audio grupu u Adobe-u. “Dobitak u perfomansama i kvalitetu uz pomoć NVIDIA grafičkih karti pruža nove mogućnosti u profesionalnim projektima i pritom omogućava korisnicima u post produkciji, korporativnim korisnicima, filmskim studijima, novinarskim kućama i čak video hobistima da ispričaju svoju priču daleko kvalitetnije i efikasnije. “

“Ukoliko je vreme novac, korisnici Adobe Creative Suite paketa su upravo ustedeli ogromnu sumu” izjavio je Andrew Cresci, NVIDIA generalni VMS menadžer. “Ovakva unapređenja nisu česta. Sa Adobe softverom na NVIDIA GPU-ovima produktivnost se uvećava, kreativnost je oslobođena ograničenja i kreativni profesionalci pobeđuju.”

Adobe Creative Suite 5 Production Premium paket koji uključuje Adobe Photoshop® Extended, Adobe® After Effects®, Adobe Premiere Pro sa novim Adobe Mercury sistemom za reprodukciju koji iskorišćava mogućnosti paralernog procesiranja NVIDIA GPU-ova, potpuno podržan od strane NVIDIA Quadro profesionalnih grafičkih rešenja. Proizvodi sertifikovani od strane Adobe-a za profesionalnu upotrebu uključuju Quadro FX 5800, Quadro FX 4800, Quadro FX 4800 za Mac, Quadro FX 3800 i Quadro CX.

Za više informacija o NVIDIA Quadro profesionalnim grafičkim rešenjima i preporukama za optimizovane sisteme koji su dizajnirani za upotrebu u Adobe Creative Suite 5 programima posetite:

http://www.nvidia.com/object/builtforadobepros.html

Pratite NVIDIA Quadro na Twitteru: @NVIDIAQuadro.

Leave a Reply