PC računari

NVIDIA RealityServer podstiče cloud computing koristeći GPU

Prvo GPU bazirano cloud computing rešenje prikazuje fotorealistične, interaktivne 3D scene na bilo kom uređaju povezanom na internet

NVIDIA, izumitelj grafičkog procesora (GPU) i kompanija mental images, svetski lider u tehnologijama za renderovanje, predstavili su danas NVIDIA® RealityServer® platformu, moćnu kombinaciju GPUa i software-a koji prikazuje interaktivne, fotorealistične 3D aplikacije na bilo kom računaru, laptopu i smart telefonu povezanom na internet.

NVIDIA RealityServer – je kulminacija ukupnog, 40godišnjeg rada inženjera hardvera i softvera kompanija NVIDIA i mental images – ovo omogućava developerima da kreiraju novu generaciju potrošačkih i kompanijskih 3D web aplikacija, sa svim bitnim nivoima fotorealizma.

· Timovi za konstruisanje automobila moći će da bezbedno vizuelizuju kompleksne 3D modele automobila pod različitim svetlosnim i spoljnim uslovima

· Arhitekte i njihovi klijenti će biti u mogućnosti da pregledaju sofisticirane arhitektonske modele, renderovane prema različitim podešavanjima, uključujući dan ili noć

· Kupci koji vole da kupuju online, imaće mogućnost da dizajniraju enterijer kuće, premeštaju nameštaj i da vide uklapanja materijala sa perfektno usklađenim svetlom

NVIDIA RealityServer platforma je sastavljena od NVIDIA® Tesla™ RS GPU-baziranih servera koji pokreću RealityServer softver proizveden od kompanije mental images. Dok su za kreiranje fotorealističnih slika bili potrebni sati i dani rada, prvo rešenje ovog tipa, će biti u mogućnosti da prikazuje fotorealistične scene u nivoima koji su slični interaktivnom gejming iskustvu.

“Ovo je jedan gigantski korak bliže cilju fotorealističnog vizuelnog računarstva u realnom vremenu za mase,” rekao je Dan Vivoli, izvršni potpredsednik marketinga, kompanije NVIDIA. “mental images je u potpunosti zaokružio koncept GPU ko-procesiranja kako bi omogućio interaktivni fotorealizam bilo gde, bilo kada – nešto što je juče bilo naučna fantastika.”

RealityServer softver koristi mental images iray® technologiju, prvi fizički ispravni ray tracing renderer koji iskorišćava masivnu paralelnu CUDA™ arhitekturu NVIDIA GPU-ova kako bi kreirao vrhunski precizne fotorealistične slike simulacijom fizike svetala i njihovom interakcijom sa predmetima. Zbog toga što je ray tracing jedan od najzahtevnijih računarkih problema, iray tehnologija je napravljena da preuzme prednost paralelne kompjuterske snage novog Tesla RS servera.

”Svako treba da doživi internet na način kako doživljava svet, u 3D-u,” rekao je Rolf Herken, CEO i CTO kompanije mental images. “RealityServer nudi vrhunske mogućnosti i sveobuhvatne implikacije za kompanije i potrošaće, omogućavajući nam interakciju sa 3D sadržajem u formi i načinu kako naš mozak očekuje.”

Mišljenja potrošača

“NVIDIA RealityServer će napraviti revoluciju u marketingu i prodaji kroz internet omočućavajući svetu interaktivnost sa virtualnim proizvodima sa više realizma I gotovo bez ograničenja,” rekao je David Kelly, CEO mydeco.com , websajta koji se nalazi u U.K I bavi se dizajniranjem nameštaja. “Naš interaktivni 3D planer, koji koristi RealityServer, je nešto što će privući potrošače u mydeco, i vezati ih uz nas zbog realne upotrebe koju oni dobijaju.”

Neki od najvećih problema sa kojima se suočavamo na polju istraživanja u avijaciji uključuju upravljanje i vizualizaciju masivnih setova podataka i čuvanje ovih podataka na bezbednom mestu.”, rekao je Fernando Toledo, Menadžer, Virtual Reality centra, Nacionalnog instituta za istraživanje avijacije u Wichita State univerzitetu. “Koristeći NVIDIA RealityServer za virtualne prototipove, preglede dizajna i daljinsku vizuelizaciju, ovi problemi su rešeni. Izuzetno smo impresionirani njegovim performansama i mogućnosti da se realistično izrenderuju naši veliki 3D CAD modeli, putem interneta bez opterećenja za našeg IP-a.

“NVIDIA RealityServer je integralni deo naše 3D Scenes aplikacije na Facebook-u”, rekao je Mark Zohar, CEO, kompanije SceneCaster . “Ovo jedinstveno i moćno GPU bazirano cloud computing rešenje nudi izuzetne mogućnosti za prikazivanje realističnih aplikacija i usluga.”

Informacije o proizvodu

NVIDIA RealityServer platforma biće dostupna od 30. novembra 2009. Tesla RS konfiguracija počinje sa osam GPU-ova i moguće ju je proširiti u zavisnosti od povećanja broja simultanih korisnika. Konfiguracije će biti dostupne od strane glavnih sistem integratora, a očekivana cena je 25.000$.

Leave a Reply