PC računari

Novi NVIDIA Tegra procesori pokreću revoluciju Tablet računara

NVIDIA je predstavila novu generaciju Tegre, prvog procesora na svetu za mobilne mreže, specijalno dizajniranog za potrebe tableta visoke rezolucije.

Korisnici su čekali prave portabilne, internet uređaje, visoke rezolucije. Novi NVIDIA Tegra procesori obezbeđuju to, kombinacijom izuzetno brzog pretraživanja interneta, puštanja 1080p videa i ubrzanja Adobe® Flash® Player-a 10.1 uz neverovatan korisnički 3D interfejs i trajanje baterije koje se meri u danima.

Bez sumnje, 2010 će biti godina tableta,” rekao je Tim Bajarin, predsednik kompanije Creative Strategies, Inc. “Novi NVIDIA Tegra procesori imaju jedinstvenu karatkeristiku koja je ključna za tablet – brzo pretraživanje interneta sa stranicama punog kvaliteta, beskompromisnu grafiku, brz korisnički interfejs i HD video, sve sa trajanjem baterije koje smo mogli da vidimo samo kod mobilnih telefona

Ključ za ovakva mogućnosti koje nudi Tegra, je u osam nezavisnih procesora, uključujući i prvi dual core CPU za mobilne aplikacije. Ovi procesori se koriste zajedno ili pojedinačno kako bi optimizovali potrošnju tokom čitavog radnog vremena. Napravljen za izuzetno nisku potrošnju struje, Tegra obezbeđuje preko 16 sati HD videa ili 140 sati muzike, sa samo jednim punjenjem.1

Ključne karakteristike:

* Tegra je snaga koja se nalazi unutar tableta nove generacije i nudi:

o 3D touchscreen korisnički interfejs
o Neverovatan vek trajanja baterije— uvek uključen i uvek umrežen
o Adobe Flash Player 10.1 akceleraciju za video i 3D mobilne igre
o Rezoluciju veću od 4-8 puta u odnosu na smartphone uređaje
o Veličinu ekrana od 5-15 inča
o Odličan gejming, živopisne fotografije i video, kristalno čist audio

* Nova generacija Tegra uređaja je skok u mobilnom računarstvu uz:

o Prvi dual-core ARM Cortex A9 procesor koji radi na 1GHz
o Osam nezavisnih procesora koji daju podršku za pretraživanje internet, HD video kodiranje/dekodiranje i mobilne 3D igre
o 10x veća brzina procesora od one koja se koristi u telefonima i 4x veće performance prethodne generacije Tegra procesora
o Napredni TSMC 40nm proces sa aktivnim upravljanjem električnom energijom

* Nova generacija Tegra procesora se nalazi u proizvodnji. Programeri mogu da naruče Tegra Developer Kit kako bi kreirali aplikacije za uređaje koje pokreće Tegra tehnologija kao što su tableti, smartbook-ovi i smartphone-ovi, posetite developer.nvidia.com/tegra.

Izjave:

* “Korisnici sada mogu da dobiju tablet koji su oduvek sanjali i mogu da ostave punjač slobodno kod kuće. Samo NVIDIA Tegra ovo čini mogućim. Donosimo vam buduće tablete danas.”

– Michael Rayfield, General Manager of the Mobile business, NVIDIA

* “Oduševljeni smo kvalitetom Flash videa, igara i drugog bogatog Web sadržaja koji smo videli na NVIDIA Tegra mobilnom procesoru. Mobilni uređaji kao što su tableti, smartbook-ovi i smartphone-ovi su sada u mogućnosti da prikažu glatki HD sadržaj dajući sate HD videa bez seckanja i brzog trošenja vaše baterije.”

– David Wadhwani, vice president and general manager, Platform Business at Adobe

* “ASUSovi najnoviji tableti izrađeni su sa inovacijama, zahtevnim i sofisticiranim mogućnostima za procesiranje grafike, brzim touchscreen-om, i veoma niskom potrošnjom energije uz duži vek trajanja baterije. Nova generacija NVIDIA Tegra procesora je izabrana zato što ispunjava sve ove pomenute zahteve. Ovakvi proizvodi će nastaviti da podržavaju inovacije i kreiraju pozitivna mišljenja o ASUS-u po kojima je ova kompanija poznata.”

– Samson Hu, Vice President at ASUS

* ” NVIDIA je naš odličan partner godinama, a sa Tegrom oni dovode svoj brend sa grafičkim karakteristikama i performansama u novu generaciju mobilnih uređaja. Veoma smo uzbuđeni da prikažemo zajedno sa kompanijom NVIDIA demonstraciju Unreal Engine-a 3 na Tegri, ovde na CES-u.”

– Mark Rein, Vice President, Epic Games

* “Veoma smo uzbuđeni time što NVIDIA čini za mobilni gejming. Tegra će obezbediti potpuno novi set mobilnih uređaja za našu vrhunsku 3D tehnologiju.”

– David Helgason, Founder and CEO of Unity Technologies

Tegra 3D demo

Leave a Reply