PC računari

Otključajte pun potencijal AMD procesora – samo na ASUS M4 pločama

ASUS je predstavio inovaciju za overklokere pod imenom Core Unlocker, namenjenu vlasnicima AMD procesora. Reč je o prvom intuitivnom sistemu za ubrzanje performansi koji je za sada Asusova ekskluziva, rezervisana samo za ploču serije M4A89 sa Xtreme dizajnom i AMD 800 serijom čipseta.

Core Unlocker praktično “otključava” skriveni potencijal procesora tako što “budi” uspavana procesorska jezgra. Efekat je očigledan – sa više procesorskih jezgara na raspolaganju, izvučenih iz jeftinijeg procesora, vlasnici M4A89 ploče dobijaju veću vrednost za uloženi novac. Sve što treba da urade jeste da pritisnu taster 4 tokom POST-ovanja M4 ploče. Ploča sa punom oznakom M4A89GTD Pro/USB3 je odličan izbor za sve koji traže ekstremne performanse, izuzetnu vrednost za uloženi novac, ali i relativno malu investiciju u osnovne komponente koji čine računarsku platformu.

Konkretno, ploča koristi AMD 890 čipset i na njoj je procesorsko podnožje AM3. Već sada se zna da će ova ploča bez problema podržavati 6-jezgarni Phenom II™ procesor, zajedno sa ATI CrossFireX™ i NVIDIA Hybrid CrossFireX™ tehnologijama kojima se upošljavaju 2 PCI Express slota za grafiku (PEG slotovi). Kao što se da razlučiti iz naziva, ploča poseduje integrisani USB 3.0 kontroler, kao i SATA 6Gbps transfer (dvostruko više od SATA-II).

Leave a Reply