PC računari

Outsource arhiviranja podataka

U nizu uspešnih poslova Peximovog “outsourcing” tima u Banja Luci, izdvaja se projekat čuvanja arhivskog materijala za vodeću marketinšku agenciju u Bosni i Hercegovini – Aquarius Ogilvy (članica svetske Ogilvy&Mather mreže marketinških agencija).

Prema nedavno potpisanom ugovoru, ova agencija će trajno rešiti čuvanje do 10TB svog arhivskog materijala ,,Outsource” arhiviranja podataka korišćenjem “storage” kapaciteta i servisa Peximovog Data centra u Banja Luci. Nekoliko faktora utiču na potrebu za arhiviranjem podataka. Obim podataka koje je potrebno čuvati neprestano raste, mada se većina njih ne koristi, ali ih je potrebno čuvati iz poslovnih razloga uz što niže troškove održavanja.

Kao tehnologija za arhiviranje koristiće se NAS sa SATA diskovima kapaciteta 1TB. Jednostavnost, dostupnost i neprekidno angažovanje sertifikovanog osoblja su neke od ključnih prednosti novog sistema čuvanja dokumenata. Na ovaj način ostvaruje se značajna ušteda klijentovog vremena i resursa, uz povećanje stepena bezbednosti čuvanja podataka.

Leave a Reply