PC računari

Počela isporuka nove generacije Fujitsu x86 servera

Fujitsu danas počinje sa isporukom nove generacije servera tipa „tauer“, „rek“ i „blejd“, projektovanih da kompanijama služe kao „generatori virtuelizacije“, sposobnih da podrže i najkompleksnija virtuelizovana serverska okruženja.

Ogromna prednost u performansama Fujitsu PRIMERGY dvoprocesorksih sistema – sa najbržim procesorima, najvišim ulazno/izlaznim performansama, energetski najefikasnijim napajanjima, i najvećim kapacitetima diskova u novim ETERNUS JX40 storidž-podsistemima ovih servera – dodatno su podržani i Fujitsuovom uslugom optimizacije.

Osveženu PRIMERGY familiju, koja sadrži najnoviju generaciju procesora Intel Xeon 5600 serije, čine samostojeći „tauer“ TX300 S6, zatim „rek serveri“ ormanskog tipa RX200 S6 i RX300 S6, i „blejd-serveri“ za „Dinamičku kocku“, BX920 S2 i BX922 S2. Svaka od ovih platformi projektovana je da zadovolji rastuće potrebe za kapacitetom i može se proširiti novouvedenim Fujitsu ETERNUS JX40 podsistemom za skladištenje podataka.

Ove veoma kompaktne jedinice omogućavaju najbrži pristup (6 Gbit/s SAS) u klasi direktno povezanih storidža (DAS), kapacitetima do 72TB podataka na standardnim 2.5” PRIMERGY tvrdim diskovima za servere.

Novi sistemi dokazuju da je kosolidacija do nivoa potpuno virtuelizovanih serverskih okruženja sada moguća sa „x86“ serverima, koji su po ceni ujedno u ogromnoj prednosti u odnosu na UNIX-bazirane sisteme.

Leave a Reply