PC računari

Prenosni disk Verbatim InSight

Inovativni displej radi bez napajanja

Verbatim je predstavio prenosni hard disk InSight™ – 2,5-inčni eksterni disk opremljen displejem koji prikazuje ime diska i slobodan prostor na njemu, čak i kada disk nije spojen na računar. Smješten u crnom “piano” kućištu, InSight™ nudi kapacitet od 500 GB i prikladan je za korištenje uz Windows ili Mac OS. Dostupan je u maloprodajama po preporučenoj ceni od 9999.00 dinara.

“Sa rastom količine podataka koju generiše i koristi današnje društvo, eskterni hard diskovi se sve češće koriste i kod kuće i na radnom mestu. Zahvaljujući displeju, korisnici diska InSight samo trebaju baciti pogled da ustanove koji podaci su na njega smešteni – slično kao sa starim ormarićima za dokumenta, koji su bili označeni nalepnicama”, kaže Kai Miroschnik, Business Development Manager za hard diskove u kompaniji Verbatim EUMEA.

Displej dimenzija 21×128 tačaka je zasnovan na kolesteričnom LCD-u (ChLCD), koji omogućuje da se informacije prikazuju i bez izvora električne struje. Zahvaljujući tome, korisnici mogu saznati preostali kapacitet na disku jednim pogledom. Takođe, mogu promeniti ime diska kako bi lakše odredili kakav sadržaj se na njemu nalazi.

Disk InSight™ teži samo 164 grama, dimenzija 153x87x16 mm, što ga čini idealnim za mobilnu upotrebu. Stilizovan dizajn u trendi, elegantnom crnom kućištu sa “piano” finišom pleni poglede na stolu i u pokretu. Podaci se prenose brzinom od 480 Mbit/s preko USB 2.0 konekcije, preko kojega se disk i napaja.

Disk je opremljen cach-memorijom od 8 MB i radi na 5.400 okretaja u minuti. Na disku se isporučuje program Nero BackItUp Essentials, koji omogućuje automatsku izradu i vraćanje sigurnosnih kopija. Softver takođe nudi enkripciju podataka i zaštitu lozinkom, tako da je snimljeni sadržaj zaštićen čak i ako disk bude izgubljen.

Leave a Reply