PC računari

Prestigio Data Safe Pro šifrovani prenosni disk

Prestigio je predstavio novi prenosni disk: Data Safe Pro – prvi disk za čuvanje podataka koji se temelji na šifrovanju.

Novi Data Safe Pro podržava savršeno šifrovanje i sigurnost podataka zahvaljujući 256 bitnoj AES (Advanced Encryption Standard) enkripciji. AES je specifikacija za enkripciju elektronskih podataka usvojena od strane američke vlade.

Šifriranje se temelji na samom hardveru što znači da, kada je Data Safe Pro priključen na računar, ne postoji mogućnost pristupa čuvanim podacima ukoliko ne znate tačan PIN – čak ni putem nekog softvera. Takođe, Prestigio Data Safe Pro poseduje “Write Protection” funkciju koja pruža maksimalnu zaštitu vaših podataka, naročito od virusa i sličnih pretnji koje se pojavljuju prilikom spajanja na mrežu.

Prestigio Data Safe Pro krasi beskompromisan dizajn: elegantan poslovni stil u kombinaciji sa veoma izdržljivim nerđajućim materijalom i kapacitivnim OLED ekranom osetljivim na dodir koji vam omogućuje unos PIN-a, korisnikovih podataka, pristup meniju i informacije o čuvanim podacima.

Poseduje USB 3.0 SuperSpeed interfejs koji ubrzava prenos podataka do 5 Gbit/s. Prestigio Data Safe Pro može se nabaviti sa kapacitetom do 500GB te ne zahteva instalaciju nikakvih upravljačkih programa niti softvera – istinski Plug ‘n Play uređaj.

Data Safe Pro podržava praktičnu ‘Mount/Un-mount’ funkciju, poput “Safely Remove Hardware” u Windows sistemu , koja održava podatke sigurnima. Ovaj uređaj ujedno podržava i hitno spašavanje podataka putem Master-key sistema što znači da se podaci mogu vratiti čak i u slučaju fizičkog oštečenja diska ili kada je PIN izgubljen ili zaboravljen.

Što se tiče kompatibilnosti, Data Safe Pro takođe je ultra kompatibilan i može se koristiti sa svim operativnim sistemima kao što su Mac, Windows ili Linux. Takođe, kompatibilan je sa ostalim USB uređajima poput media playera, TV i ostalih.

Leave a Reply