PC računari

Prestigio isporučuje novi office PC sa OS i Office softverom za samo 169 EUR maloprodajnom cenom

Prestigio je počeo isporuku u Evropi, Srednjem Istoku i Africi novog PC za poslovne potrebe sa preporučenom maloprodajnom cenom od 169 € za entry level konfiguraciju (plus PDV). Officer 230 je najnovi proizvod u Prestigio liniji malih, kompaktnih i jeftinih desktop PC računara – tzv. nettop računara.

Ovaj novi, spreman za upotrebu PC Officer 230 se bazira na Intel Atom 230 procesoru, i Ubuntu 9.04 softveru koji uključuje operativni system i poslovne aplikacije: obrada teksta, prezentacije, tabele, Mozilla Firefox internet pretraživač, foto i multimedija plejeri. Kako je ovaj nettop dizajniran za izvršenje osnovnih kompjuterskih zadataka, manji je i lakši, ima manju potrošnju energije i nižu cenu.

“Prestigio je izuzetno zadovoljan što može da ponudi novu liniju malih i kompaktnih PC računara koji će zadovoljiti brzorastuću tražnju za energetski efikasnim kompjuterskih sistema koji su naklonjeniji potrebama korisnik, po vrlo pristupačnoj ceni”, rekao je Josef Hraban, chief technology officer of PC division of Prestigio Europe. “Dugotrajna saradnja sa našim partnerima kao što su Intel, Microsoft i Seagate omogućila nam je ponudu kompjuterske snage koja će zadovoljiti potrebe većine malih preduzeća po vrlo pristupačnoj ceni. Lično sam vrlo uzbuđen što na novim Prestigio kompjuterima vidim interfejs koji je naklonjen korisniku sa moćnom funkcionalnošću – Ubuntu 9.04 PC suite. On našu novu liniju office PC računara čini idealnim za korisnike kojima konstantno pokreću nove aplikacije.”

Prestigio linija nettop računara uključuje i kompjutere sa konfiguracijama Intel Atom 330 dual core CPU i Microsoft operativnim sistemima. Kako bismo zadovoljili različite potrebe, Prestigio nudi ‘Officer 330’ porodicu nettop računara za mala i srednja preduzeća, kao i ‘Visconte 330’ porodicu, koju karakteriše kockasto kućište, HDD do 500GB, RAM do 2GB, a namenjen je upotrebi u domu ili kancelariji. “Zahvaljujući ASBIS grupi, našem master distributeru u EMEA regionu, prve isporuke ovih pristupačnih kompjutera za evropsko tržište su već spremne”, rekao je Geert van Dijk, Prestigio vice president za Evropu, Srednji Istok i Afriku.

“Volimo da distribuiramo najnoviju tehnologiju”, objasnio je Serhei Kostevitch, CEO of ASBIS group. “Ovi proizvodi zadovoljavaju i cenovne i funkcionalne zahteve, a poseduju pravu dozu snage za većinu kompjuterskih potreba u kancelariji. Naš posao je da obezbedimo zadovoljenje tražnje za Prestigio “Officer” i “Visconte” PC računarima. I to ćemo uraditi na pravi način.”

Leave a Reply