PC računari

Prodaja Canon štampača velikog formata na sajmu IPEX 2010 prevazišla očekivanja

Kompanija Canon Europe je objavila da su kupci na IPEX sajmu kupili više od 100 Canon uređaja velikog formata što je premašilo očekivanja i potvrdilo rezultate Canon istraživanja industrije (Redefinisanje digitalnog štampara), koje je pokazalo da 44% ispitanika iz Zapadne Evrope ima nameru da investira u rešenja velikog formata u 2010. godini.

Uređaji velikog formata su, uz podršku devet partnera kao što su GMG i Contex, bili ključni deo produkcije uživo na Canon štandu i centar pažnje komercijalnih štampara i korporativnih odeljenja za reprografiku koji razmatraju ulazak u digitalnu štampu ili iskorišćavanje poslovnih potencijala primene velikih formata. Ovaj pristup je ponovo potvrdio trend identifikovan u istraživanju kompanije Canon, u kom je 86% ispitanika izjavilo da im je okretanje širokom formatu štampe pomoglo da ostanu profitabilni tokom ekonomske krize.

Među Canon štampačima velikog formata na sajmu, našli su se i nedavno najavljeni model imagePROGRAF iPF8300 i model iPF6350, koji je već dobio TIPA priznanje za najbolji štampač velikog formata u 2010. godini. Svi modeli u novom opsegu nedavno su dobili najvišu moguću ocenu od američke analitičke kuće BERTL, za pokazivanje izuzetnog kvaliteta u oblastima kao što su kvalitet slike, cena i sigurnosti. Svojim prvim prikazivanjem na sajmu, imagePROGRAF iPF8300 i iPF6350 su privukli dosta pažnje a reakcije posetilaca pokazuju da su izlazni kvalitet i preciznost slike kod novih modela takvi da ih ozbiljno razmatraju kao rešenja za proveru boja.

Šejn Buršet, marketing menadžer za rešenja velikog formata u kompaniji Canon Europe prokomentarisao je: „U svetlu rezultata najnovijeg Canon istraživanja, došli smo na IPEX 2010 sa velikim nadama u uspešnu izložbu naših rešenja velikog formata. Presrećan sam što je interesovanje kupaca bilo takvo da je prevazišlo naša očekivanja, što jasno pokazuje sve veću potražnju za visokim kvalitetom otiska velikog formata za fotografsko tržište, proveru boja i otisaka i tržište likovnih umetnosti kao i da štampari žele da poboljšaju svoje poslovanje tako što preći u nove oblasti.“

Leave a Reply