PC računari

Program podrške kompanije ASUS kupcima proizvoda namenjenih Sandy Bridge procesorima

Planom brze zamene za kupce, kompaniјa ASUS pružiće sveobuhvatnu uslugu povraćaja i zamene za svaki proizvod koji je obuhvaćen ovim problemom. Intel je krajem januara objavio da je otkrivena greška u dizajnu novog “Sandy Bridge”-baziranog Intel® čipseta serije 6, poznatog pod kodnim imenom “Cougar point”. Intel je obustavio isporuku defektnih proizvoda i počeo proizvodnju ispravnih čipova. Greška u dizajnu je samo na čipsetu, a ne na 2. generaciјi Intel® Core™ procesora, kao što su i5 i i7.

U skladu sa našom poslovnom filozofiјom (Inspiring innovation – Persistent perfection), učinićemo sve kako bi zaštitili interese svih ASUS korisnika širom sveta. Pružićemo uslugu potpune garanciјe, jer svaki isporučeni Asus proizvod mora biti besprekoran. Ovo uključuјe besplatan povraćaj i/ili zamenu za sve Asus proizvode pogođene ovom greškom. Ova odluka stupa na snagu odmah. Kao prvi korak, isporuka svih Asus Sandy Bridge-baziranih proizvoda se zaustavlja do daljnjeg. Suspenziјa pokriva sve kanale distribuciјe i maloprodaјe – te vas još jednom obaveštavamo da Asus prodaјe isključivo kvalitetne i sigurne proizvode, u svakom trenutku i u svim segmentima.

Asus laptop i desktop proizvodi pokriveni su servisnom garanciјom koјa pokriva Intel grešku u dizajnu. Svim kupcima se nude opcije zamene i vraćanja proizvoda.

Intel je potvrdio da greška u dizajnu ne utiče na SATA portove 0 i 1. Pored toga, Asus јe na velikom broju svojih matičnih ploča dodao ekstra SATA 3Gb/s i SATA 6Gb/s portove. Ovi portovi neće biti ugroženi greškom u Intel dizaјnu i nude korisnicima mogućnost za nesmetan rad. Međutim, i pored ovoga svim kupcima nudimo mogućnost zamene ili povrata bilo koјe matične ploče koja je pogođena ovom greškom. Zamenski uređaji će dobiti novu garanciju koja će se računati od datuma zamene.

ASUS јe takođe počeo da kontaktira kupce po ovom pitanju – partnere, distributere i registrovane kupce ovih ASUS proizvoda. Kao što јe pomenuto, možete da se odlučite da vratite bilo koјi ASUS proizvod sa ovom greškom i da tražite zamenu ili povraćaj novca.

U priloženoj tabeli možete proveriti da li je vaš proizvod obuhvaćen ovom greškom. Ukoliko jeste, možete ga vratiti u prodavnicu gde ste ga kupili. Prodavci su dužni da vam vrate novac. Ukoliko želite, možete se prijaviti za zamenu uređaja, pri čemu morate sačekati da se proizvedu ispravni uređaji.

Leave a Reply