PC računari

Projektor Canon XEED X700 pruža zapanjujuću osvetljenost

U situacijama gde su osvetljenost i kvalitet slike od presudne važnosti, XEED X700 pruža osvetljenost od 4000 lumena i XGA rezoluciju. LCOS tehnologija sa sistemom AISYS obezbeđuje izuzetnu jasnoću prikaza – savršeno za zahtevnu poslovnu primenu.

XEED X700 sadrži LCOS ploče koje omogućavaju projektovanje glatke slike, verne originalu, bez neželjenog „efekta mreže“. Matična XGA rezolucija (1024 x 768 piksela) obezbeđuje definiciju koja je potrebna za prikazivanje jasnog i oštrog teksta i pokretnih slika.  Uz osvetljenost od 4000 lumena pri projektovanju, XEED X700 omogućava dobru vidljivost u uslovima jakog osvetljenja ili u velikim prostorima. Nova AC lampa pruža poboljšanu efikasnost i duži vek trajanja. Napredni optički sistem AISYS kompanije Canon optimizuje putanju svetlosti koju emituje projektor, što omogućava veliku izlaznu snagu iz malog kućišta.

Optički sistem AISYS uklanja ograničenja u vezi sa kontrastom koja postoje kod standardnih LCOS projektora. Rezultat toga je neverovatan odnos kontrasta od 1000:1 – omogućava prirodan prikaz nijansi boja i veran prikaz crne boji koji odražavaju izgled originalne slike. U tihom režimu XEED X700 je skoro nečujan, pošto je jačina zvuka ventilatora smanjena na samo 31 dBA – neće biti smetnji u prostoriji. Postoji podrška za prikaz sa progresivnim skeniranjem, što omogućava prikaz pokretnih slika bez treperenja.

Objektiv kompanije Canon sa zumom od 1,7x koji se pokreće pomoću motora može da projektuje sliku velikih dimenzija sa male udaljenosti, što omogućava fleksibilnost pri izboru mesta za projektor. Objektivom je moguće upravljati pomoću kontrolne table na uređaju ili pomoću daljinskog upravljača. Premaz na sočivu sprečava pojavu efekta duhova i odbleska.

Podešavanje projektora XEED X700 veoma je jednostavno. Funkcija za automatsko fokusiranje utvrđuje udaljenost od platna i u skladu sa tim podešava fokus. Funkcija automatskog podešavanja boje za prikaz služi za utvrđivanje boje površine na koju se projektuje i optimizovanje postavki u skladu sa tim. Funkcija automatskog ispravljanja ključnih vertikalnih tačaka sprečava pojavu trapezoidnih izobličenja slike. Aktivni ulazni priključak moguće je izabrati i automatski, pomoću funkcije za automatski izbor ulaznog signala.

DVI (Digital Visual Interface) priključak na projektoru XEED X700 pruža najbolji kvalitet slike iz digitalnih izvora. Podrška za standard HDCP omogućava kvalitetnu reprodukciju šifrovanih digitalnih sadržaja. Projektorom je moguće upravljati preko Ethernet mreže, pomoću opcionog mrežnog adaptera.

Male dimenzije projektora XEED X700 olakšavaju instalaciju. Uz težinu od samo 4,8 kg, tehnologija AISYS obezbeđuje kombinaciju visoke osvetljenosti i kompaktne veličine.

Leave a Reply