Z87Deluxe
PC računari

Prva matična ploča na svetu za Intel Thunderbolt 2

ASUS je danas predstavio Z87-Deluxe/Quad, prvu matičnu ploču na svetu koja je dobila Intel® sertifikat za Thunderbolt™ 2 tehnologiju. ASUS Z87-Deluxe/Quad ATX matična ploča, bazirana na Intel Z87 čipsetu, poseduje dva Thunderbolt 2 porta za povezivanje do 12 uređaja istovremeno. Svaki port ima brzinu protoka podataka do 20Gbit/s i kompatibilni su sa Thunderbolt 1 tehnologijom.

Z87Deluxe

“Z87-DELUXE/QUAD je prošla sveobuhvatno testiranje kompatibilnosti, proveru BIOS-a, video/audio i druge testove kako bi verifikovali njen kvalitet,” rekao je Joe Hsieh, Potpredsednik korporacije i generalni direktor ASUS poslovne jedinice za matične ploče i desktop sisteme.“Takođe, to što je ova ploča prva na svetu koja je dobila sertifikat za Thunderbolt 2 tehnologiju označava i postavljanje novog standarda za sve naredne proizvode, što je ASUS oduvek i radio.”

Duplo bolje performanse plus puna podrška za monitore sa 4K rezolucijom

Originalni Thunderbolt standard ima četiri odvojena kanal za prenos podataka koji postižu maksimalnu brzinu prenosa od 10Gbit/s po kanalu. Thunderbolt 2 standard spaja ova četiri kanala u dva 20Gbit/s dvosmerna kanala, koji su 4X brži od USB 3.0 standarda. Zajedno sa podrškom za DisplayPort 1.2, Thunderbolt 2 može simultano da isporučuje video prikaz ekstremno visoke rezolucije na najnovije monitore sa 4K/2K (4096 x 2160) rezolucijom i da, komunicira sa drugim uređajima kojima je potreban veliki protok, kao što su hard diskovi. Uz ugrađeni HDMI port, ASUS Z87-Deluxe/Quad može da pokrene tri 4K UHD monitora istovremeno.

Pored toga, Thunderbolt 2 podržava i serijsko povezivanje do šest uređaja na svakom portu. Kakoposeduje dva Thunderbolt 2 porta, ASUS Z87-Deluxe/Quad se može povezati sa do 12 uređaja istovremeno, što značajno umanjuje potrebu za dodatnim habovima i pomaže da vaša radna površina bude urednija.

Uvek samo nasavremenije

Z87-Deluxe/Quad poseduje i raznovrsne ekskluzivne ASUS tehnologije. Dual Intelligent Processors 4 sa četvorostrukom optimizacijom predstavlja jednostavan alat pomoću kojeg možete u toku rada podešavati performanse sistema i hlađenje radi smanjenja buke i efikasnijeg rada, a sve samo jednim klikom. UEFI BIOS predstavlja prijatan interfejs koji će vam olakšati da postavite prečice za brži pristup najčešće korišćenim opcijama.

Uz to, Z87-Deluxe/Quad uključuje i NFC Express, dodatak koji automatizuje uobičajene radnje a funkcioniše tako što prislonite pripadajući NFC tag ili uređaj kompatibilan sa NFC standardom na kućište. NFC Express se može koristiti i za bezbedno logovanje na vaš Windows nalog bez potrebe za ukucavanjem lozinke, kao i za pokretanje više aplikacija koje su potrebne za određeni radni zadatak. Uz upotrebu besplatne Wi-Fi GO! & NFC Remote companion aplikacije za uređaje kompatibilne sa NFC standardom, korisnici dobijaju opciju da sinhronizuju fotografije i video snimke sa desktop računarom kao i da daljinski kontrolišu sistem bez komplikovanih podešavanja.

Leave a Reply