a88xm
PC računari

Prve Asus matične ploče na svetu za AMD FM2+APU

Novi modeli matičnih ploča A88XM-A i A55BM-A/USB3 podržavaju novi procesor AMD Kaveri FM2+ APU, plus postojeće APU FM2 Richland i Trinity

ASUS je danas predstavio nove modele matičnih ploča, A88XM-A i A55BM-A/USB3, prve ploče bilo kog proizvođača koje podržavaju novi AMD-ov Socket FM2+ APU (Accelerated Processing Units).

Oba modela, A88XM-A sa AMD A88X čipsetom i A55BM-A/USB3 sa A55 čipsetom, su Micro-ATX matične ploče za postojeće AMD FM2 procesore ‘Richland’ i ‘Trinity’ a, uz to, spremne su i za AMD ‘Kaveri’ FM2+ APU sa podrškom za DirectX 11.1 i PCI Express 3.0, koji tek treba da se pojavi na tržištu.

a88xm

ASUS je, već tradicionalno, uvek posvećen pružanju podrške novitetima u kompjuterskim tehnologijama. Pa tako, nove FM2+ ploče donose korisnicima sve najnovije tehnologije u proizvodnji matičnih ploča a pritom su kompatibilne1 i sa starijim AMD procesorima.

Ekskluzivne ASUS tehnologije

ASUS A88XM-A i A55BM-A/USB3 matične ploče podržavaju novi Kaverijev PCI Express 3.0 interfejs uz PCIe 3.0/2.0 x16 slot a sadrže i ekskluzivne tehnologije koje poboljšavaju kako performanse tako i pouzdanost u radu. USB 3.0 Boost tehnologija donosi brzinu prenosa podataka i do 1,7 puta veću od običnog USB 3.0 za sve uređaje sa industrijskim standardom UASP (USB Attached SCSI Protocol). Takođe, USB 3.0 Boost poseduje i optimizovani ‘turbo’ mod poboljšanje brzine prenosa podataka za bilo koji standardni USB 3.0 uređaj.

Oba modela ploča poseduju i UEFI BIOS, Fan Xpert alat za kontrolu ventilatora koji obezbeđuje tiši rad i bolje hlađenje, kao i ekskluzivnu ASUS 5X Protection tehnologiju za veću stabilnost sistema i duži radni vek. DIGI+ VRM regulacija napona omogućava preciznu, digitalnu, kontrolu napajanja procesora pomoću koje se smanjuje potrošnja električne energije i povećava stabilnost sistema, a tu su i osigurači koji štite I/O portove i DIMM slotove od kratkog spoja i variranja napona.

Dodatno, postoji i zaštita od elektro-magnetnog pražnjenja koja pomaže u zaštiti osetljivih komponenti od elektromagnetne interference, plus kondenzatori najvišeg kvaliteta, čiji je radni vek procenjen na preko 50 godina kontinuirane upotrebe u standardnim uslovima (na 65°C), što znači da traju oko dva puta duže u poređenju sa standardnim elektrolitičkim kondenzatorima. Pored svega navedenog, tu su i I/O portovi izrađeni od nerđajućeg čelika, prošli su test izdržljivosti koji podrazumeva prskanje solju u trajanju od 72 sata, što korisniku garantuje da su veoma otporni na koroziju i samim tim dugovečniji.

Leave a Reply