PC računari

Prvi AMD Sistem-na-Čipu (SoC) očekuju se u 2013

Na svom godišnjem Danu Finansiske Analize (Financial Analyst Day), AMD je objavio detalje o novoj “dvojakoj” strategiji koja je zasniva na kompanijinoj dugogodišnjoj istoriji x86 i grafičkih inovacija uz usvajanje i drugih tehnologija i intelektualne svojine kako bi se ponudili raznoliki proizvodi.

      AMD usvaja SoC-orijentisan plan proizvoda dizajniran da ubrza vreme-izlaska-na-tržište, pokreće održivu izvršivost, i za kupce omogući razvoj specifično dizajniranih rešenja. Metodologija SoC dizajna pruža mnoge prednosti zato što je to modularan pristup dizajniranju procesora, u kom se spajaju najbolji proizvodni alati i načini dizajniranja procesora sa sposobnostima lakog ponovnog iskorišćavanja inetelektualne svojine i blokova dizajna širom celog niza proizvoda.

“AMD-ova stategija kapitalizuje na konvergenciji tehnologija sa uređajima koji će definisati narednu eru industrije,” kaže Rori Rid (Rory Read), predsednik i CEO, AMD-a. “Trendovi oko potoršača, oblaka i konvergencija će u narednim godinama postajati sve jači i jači. AMD ima jednistvenu priliku da iskoristi ovaj ključni momenat promene. Mi ostajemo fokusirani na posao re-pozicioniranja AMD-a koji smo započeli proše godine. Naša nova strategija će pomoći AMD-u da usvoji promene koja se dešavaju u industriji, spajajući potrebe tržišta sa inovativnim tehnologijama i na taj način stvori kozistentan motor rasta.”

 

 

Unapređenja plana proizvoda fokusiraju se na potrebe potrošača  

Dodatno, AMD je danas objavio unapređenja svog plana proizvoda za AMD Centralne Procesiorske Jedinice (CPU) i Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU) koje namerava da predstavi u 2012 i 2013. Modifikacije plana proizvoda se odnose na ključne prioritete potrošača na polju svih formi  proizvodnje uključujući ultratanke notbukove, tablične računare, sve-u-jedan računare, desktop računare i servere sa jasnim fokusom na nisku potrošnju, tržišta u razvoju i računarstvo u oblaku.

AMD-ov unapređeni plan proizvoda sadrži drugu generaciju mejnstrim (“Trinity”) i nisko-potrošnih (“Brazos 2.0”) APU-ove namenjenih notbukovima i desktopovima; “Hondo,” APU specijalno dizajniran za tablične računare; nova CPU jezgra u 2012 i 2013 sa “Piledriver” i njegovim naslednikom, “Steamroller,” kao i “Jaguar,” koji je naslednik AMD-ovog popularnog “Bobcat” jezgra. U 2012, AMD planira da predstavi četiri nova AMD Opteron™ procesora. Za više pojedinosti pogledajte AMD-ov unapređeni plan proizvoda, molimo vas posetite i http://blogs.amd.com.

 

Naredna-genercija arhitekture standardizuje i olakšava razvoj softvera

AMD je takođe učinio dostupnim i nove pojedinosti vezane zaHeterogeneih Sistema Arhitekturu (HSA), koja programerima softvera omogućava lako programiranje APU-ova kombinovanjem skalarnih izračunavanja na CPU-ovima  sa paralelnim izračunavanjima na Grafičkim Procesorskim Jedinicama (GPU-ovima), uz to pružajući visoku propusnost pristupa memoriji uz nisku potrošnju. AMD proaktivno radi na tome da HAS učini otvorenim industriskim standardom za programersku zajednicu. Kompanija namerava da u Junu 2012 održi svoj drugi godišnji AMD Fusion Programerski Samit.

 

Nova sturktura kompanije ojačava izvršavanje

Zajedno sa planom restruktuiranja u Novembru 2011, AMD je ojačao i tim rukovodilaca dodavanjem Marka Pejpermastera (Mark Papermaster) na mesto višeg potpredsednika i glavnog tehnološkog direktora (CTO), Radžan Neika (Rajan Naik) na mesto višeg potpredsednika i glavnog strateškog direktora (CSO), i Lise Su (Lisa Su) na mesto višeg potpredsednika i generalnog menadžera, odeljenja globalnog biznisa. Ovi rukovodioci će pomoći u osiguravanju da održivo, pouzdano  izvršavanje postane zaštitni znak AMD.

Leave a Reply