PC računari

Rekordan propusni opseg Fujitsu serverskog sistema

Kompanija Fujitsu povećala je propusni opseg svoje serverske linije namenjene data centrima, PRIMERGY BX900 S2, za preko 70 posto. Blejd server sistema poznatijeg kao Dinamička kocka (“Dynamic Cube”) od sada sadrži komponente kompanije InfiniBand, pod nazivom „Mellanox Fourteen Data Rate (FDR)“, zahvaljujući kojima postiže do sada neprevaziđeno poboljšanje propusnog ospega. Ovo poboljšanje svrstava PRIMERGY BX900 u najuži izbor servera za primene u data centrima koji zahtevaju najbržu moguću konekciju i što manje kašnjenja.

U sprezi sa „Mellanox InfiniBand“, trenutno najbržom tehnologijom na tržištu, PRIMERGY BX900 S2 blejd serveri postižu vanserijski brz odziv, što je garant da će pouzdanosti ove platforme za ispunjenje ugovora o dogovorenom nivou pružane usluge, bez obzira na opterećenje sa kojim se nosi data centar. PRIMERGY BX920 blejd serveri sa InfiniBand-om mogu da dostignu propusni opseg od čak 3 terabajta po šasiji.

Spregom InfiniBand-a sa veoma fleksibilnim opsegom mogućnosti PRIMERGY BX900 serije, Fujitsu omogućuje data centrima da ostvare značajne uštede i konsolidaciju postojećih sistema, dobiju više snage i angažuju manje namenskog prostora za servere. Garantujući zaštitu investicije klijenata, Fujitsu PRIMERGY BX900 sistemi su potpuno kompatibilni sa hardverom prethodnih sistema u data centrima.

Poslednja inovacija u petogodišnjem partnerstvu kompanija Fujitsu i Mellanox, FDR InfiniBand, upućuje i na to da su PRIMERGY BX900 blejd sistemi posebno pogodni za cloud computing, baze podataka, finansijske usluge, virtuelizaciju i računarstvo visokih performansi, tamo gde su visoke performanse, efikasnost i skalabilnost na prvom mestu.
Fujitsu PRIMERGY BX900 S2 blejd serveri sa Mellanox FDR InfiniBand komponentama biće dostupni za poručivanje u martu 2012. godine.

Leave a Reply