PC računari

Reprodukcija radova internacionalnih dizajnera na Canon laserskim stampačima

Preko 140 mladih kreativaca i dizajnera iz celog sveta dobili su priliku da na Internacionalnom Prolećnom Laserskom Samitu Jeftine Grafike izlože svoje radove, u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. Kompanija Canon podržala je treći po redu Samit, koji ove godine nastupa pod nazivom „Umetnost do kraja“, omogućivši slobodnu upotrebu četiri Canon laserska štampača. Poštujući koncept izložbe – reprodukciju na standardnom kancelarijskom papiru A4 formata, kao i Canon lasersko štampanje u crno beloj tehnici, mladim dizajnerima je omogućeno da se šira javnost upozna sa njihovim delima i da posetioci, za simboličnu cenu, nabave originalne radove.

Prateći trend svetskih metropola, veoma nam je drago da se i u Beogradu organizuje manifestacija kao što je Laserski Samit Jeftine Grafike. Promovisanjem radova mladih internacionalnih umetnika, kroz reprodukciju na Canon laserskim štampačima, naša kompanija na simboličan način daje doprinos razvoju modernih tendencija na sceni vizuelnih komunikacija“, izjavila je Mirjana Ekert, Account Manager Canona za Srbiju i Crnu Goru.

Laserski samit jeftine grafike ima za cilj da sa podjednakom pažnjom predstavi radove najvećih zvezda svetskog dizajna, kao i talentovanih mladih stvaraoca čije vreme tek dolazi. Ovaj događaj na originalan način oslikava duh vremena i otvoreno govori o položaju dizajnera i umetnika u savremenom društvu.

Nakon izložbe u Srbiji, Laserski samit jeftine grafike započinje regionalnu turneju u Hrvatskoj i Sloveniji. U saradnji sa lokalnim partnerima, dvodnevni događaji i izložba sa radovima iz Beograda, biće realizovana u glavnim gradovima – Zagrebu i Ljubljani.

Leave a Reply