PC računari

Robert Rodriguez koristi sve prednosti AMD VISION Tehnologije za svoje filmove

U najnovijem delu “Deca Špijuni” filmske franšize, “Deca Špijuni: Svo Vreme na Svetu u 4D-u“, u produkciji Troublemaker Studija, koji će premijerno biti prikazan 19. Avgusta, režiser Robert Rodrigez donosi zapanjujuće 3D efekte visoke uverljivosti upotrebom AMD  VISION Tehnologije.

Za filmske fanove, saradnja između Roberta Rodrigeza i AMD-a znači da će gledaoci biti u prilici da dožive najnoviji “Deca Špijuni” film na način na koji je Rodrigez zamislio da bude viđen, sa sjajnom grafikom i izuzetnim vizuelnim efektima. Kao deo prethodno objavljene saradnje Roberta Rodrigeza i AMD-a tokom Comic-Cona 2011, Rodrigez planira da koristi AMD VISION Tehnologiju i u svojim budućim “Brze Izrade Produkciskim“ projektima

Režiser Robert Rodrigez i njegov tim, postigli su novi najbolji lični uspeh zahvaljujući AMD tehnologiji – većina završnih snimaka ovog filma kreirani su u Troublemaker Studiju bez potrebe da se oslanja na produkciju neke druge kompanije, pa je snimanje obavljeno u krećem roku nego ikad do sad. Kao i sa prethodnim projektima, poput “Mačeta” i prethodnih “Deca Špijuni” filmovima, Troublemaker Studijo se oslonio na moćnu kombinaciju AMD-ovih grafičkih i serverskih tehnologija, uključujući AMD FirePro™ profesionalne grafičke akceleratore, 24-jezgarne AMD Opteron™ procesor-bazirane radne stanice i Dell PowerEdge™ 2950 servere, kako bi u realnom vremenu po potrebi kreirali umetničke promene, što je omogućilo organski, fluidan kreativni proces.

“Serijal filmova ‘Deca Špijuni’ poseduje istoriju inovacija i korišćenja najnovijih dostupnih tehnologija kako bi pomerila granice doživljaja gledanja filma na nove visine. Kada sam odlučio da napravim četvrto poglavlje ove priče, imao sam želju da gledaocima pružim vizuelno dopadljiv film koji će biti u stanju da dotakne kako mladu tako i stariju publiku,” kaže Robert Rodrigez. “Tokom vise od 10 godina, AMD tehnologija konstantno mi pruža kvalitet, performanse i podrušku koja mi je potrebna kako bih oživeo spoj akciono-avanturističke priče i najnovijih tehnologija sa najvišom vizuelnom uverljivošću. AMD mi omogućava da brže prolazim kroz iteracije, da brzo kreiram kompozicije i na kraju krajeva da radim brzinom misli.”

“Kreativno čarobnjaštvo Roberta Rodrigeza i njegove tehnološke sposobnosti su ne nadmašne, zajedno, mi još dalje pomeramo granice vizuelnog prikaza i gledaocima pružamo brilijantno HD iskustvo,” kaže Čarli Bosvel, direktor Digitalni Mediji i Zabava sektora u AMD-u. “Sa 24-jezgarnim AMD Opteron™ 6000 serije procesoriskim radnim stanicama i AMD FirePro™ profesionalnim grafičkim rešenjima, Robert i njegov tim stvorili su film koji podiže lestvicu kvaliteta porodično-naklonjenog akcionog žanra.”

AMD tehnologija je bila sastavni deo Rodrigezove vizije za “Deca Špijuni: Svo Vreme na Svetu u 4D-u.” Oslanjajući se na snagu AMD-ovih proizvoda i njihovu rekordnu brzinu, Rodrigezov tim je iskoristio jedinstven miks visokih performansi AMD hardvera, uključujući AMD FirePro profesionalne grafičke akceleratore, 24-jezgarne AMD Opteron procesor-bazirane radne stanice i Dell PowerEdge ™ 2950 servere kako bi završili produkciju filma u veoma kratkom vremenskom roku. Za samo osam meseci, tim zadužen za post-produkciju je bio u stanju da završi film, i tako nadmaši sopstveni uspeh postignut sa filmom “Mačeta”, postavljajući novi record za Rodrigeza i njegov tim.

Rodrigez je takođe objavio planove o korišćenju AMD VISION Tehnologije i u svojim narednim filmovima, “Heavi Metal”, “Grad Greha 2” i “Vatra & Led”.

Leave a Reply