Samsung NFC štampači
PC računari

Samsung na IFA 2013 predstavio inovacije u štampanju

Kompanija Samsung Electronics će na sajmu IFA 2013, predstaviti vrhunska rešenja za štampu, kao i nove proizvode koji će pomeriti granice inovacija u industriji štampe. Samsung je sebi zadao ambiciozne zadatke za ovaj sektor; kroz usmeravanje pažnje na prenosivost, doživljaj korisnika i dizajn, ova kompanija planira da postane vodeći proizvođač A4 laserskih štampača i multifunkcionalnih štampača (MFP) do 2017. godine.

samsung-nfc-stampaci

Izvršni potpredsednik Gi-ho Kim, šef Samsung Electronics Divizije za rešenja u štampi izjavio je: “Usmeravanjem naše pažnje na tri uske, jasno definisane oblasti i koristeći našu stručnost u sektoru prenosivih uređaja,  u mogućnosti smo da pružimo bolju podršku našim korisnicima za njihove poslovne potrebe – posebno kada je reč o boljoj komunikaciji, saradnji i mogućnosti povezivanja. Ovo usko usmeravanje pažnje nas je, takođe, dovelo do predstavljanja prvog štampača sa NFC mogućnostima, Xpress C460, na tržište. Sa našom tehnologijom NFC štampe, želimo da proširimo naše ciljno tržište izvan domova, tako da obuhvati i preduzeća i vladina tela, u kojima se danas srećemo sa povećanim potrebama za štampom.”

Kim je dodao: “Samsung je duboko posvećen razvoju proizvoda koji omogućavaju ljudima nove načine za interakciju sa tehnologijom. Danas ponosno predstavljamo naš novi slogan, “Samsunginovacija štampe” koji jezgrovito oslikava našu posvećenost istraživanju i razvoju, inovaciji i dizajnu proizvoda koji omogućavaju korisnicima bolja iskustva. Uvereni smo da će nam napori koje ulažemo omogućiti da postignemo  cilj, a to je da se popnemo na vodeće mesto u sektoru A4 štampe do 2017. godine.”

Samsung Printing ubrzava svoje vođstvo u oblasti prenosive štampe

Odavno se pretpostavlja da će povećanje upotrebe prenosivih uređaja i postepeni prelazak na “kancelarije bez papira” uticati na potražnju za štampom. Međutim, prema nedavnom obaveštenju koje je objavio IDC, organizacija za istraživanje tržišta, stranicama koje su odštampali štampači i multifunkcionalni štampači u toku 2012. godine mogla bi se prekriti površina Grada Njujorka čak 237 puta. Uz to, anketa je pokazala da korisnici prenosivih uređaja, kao što su pametni telefoni i tableti, štampaju više nego osobe koje ih ne koriste. Ovaj izveštaj takođe predviđa da će više od polovine korisnika prenosivih uređaja početi sa upotrebom prenosivih štampača do 2015. godine.

Budući da je predvideo ovo kretanje ka prenosivoj štampi, Samsung već od 2009. godine razvija aplikacije za prenosive uređaje, koje obuhvataju posebnu aplikaciju za štampu (Samsung Mobile Print), direktnu podršku za bežične mreže, taster za štampu Native Photo Printing, Google Cloud Print aplikaciju za štampu sa medijuma za masovno čuvanje podataka na internetu i nedavno uvedenu NFC funkciju.

Ove godine, Samsung Electronics je postao prvi u svetu koji je predstavio laserski štampač u boji sa NFC funkcijom, čime je prenosiva štampa postala još zgodnija za upotrebu.Serija Xpress C460, koja može da se poveže na bežičnu mrežu u samo tri koraka, od svog predstavljanja javnosti dobila je povoljne kritike, kao i prestižnu nagraduod Byers Laboratory (BLI) za izvanredno dostignuće u inovaciji. Samsung u septembru pušta na tržište u Evropi seriju M2070, koja se sastoji od mono laserskog štampača i multifunkcionalnog štampača sa NFC funkcijom.

Na Samsungovom štandu biće prikazani inovativni koncepti dizajna za štampače

Na sajmu IFA 2013, Samsung će takođe predstaviti kompletan asortiman konceptnih rešenja za štampače sa inovativnim dizajnom i različitim karakteristikama proizvoda.

Koncept štampača nazvan “Wave” odlikuje se minimalističkim, organskim dizajnom kao i funkcijom za priključivanje pametnog telefona na stanicu (docking). Povezivanjem pametnog telefona na stanicu na štampaču, korisnik može direktno da odštampa snimljeni sadržaj na telefonu.

Dizajniran u retro stilu, “Indie” nudi lakoću korišćenja sistema za ozvučenje sa stanicom za prenosivi uređaj, koja je istovremeno i štampač. Takođe, u toku vremena provedenog na stanici, pametni telefon se puni.

“One & One” je monofunkcionalni laserski štampač, koji omogućava korisniku da štampa pomoću dve boje, tako što će odabrati jednu od dodatnih boja iz grupe koja se sastoji od cijan plavozelene, magente ili žute, kao komplementarnu boju standardnoj crnoj. Inovativni dizajn daje korisnicima veći izbor, što poboljšava iskustva korisnika u radu.

Takođe, biće izložena i CLP-415 serija, prva u industriji štampača koja je dobila zlatnu nagradu na iF Design Awards 2013, a tu su i dobitnici zlatne nagrade IDEA za 2013: Origami, Clip i Mate.

Svi detalji, video sadržaji i fotografije NFC štampača prikazanih na IFA 2013 mogu da se preuzmu na adresi: www.samsung.com/SmartPrinting.

Leave a Reply