PC računari

SAPPHIRE HD 5770 FleX pojednostavnjuje ATI Eyefinity tehnologiju

SAPPHIRE Technology predstavlja SAPPHIRE HD 5770 FleX, najnoviju grafičku karticu iz uspešne serije SAPPHIRE HD 5000. Ovo je prva kartica koja podržava rad sa tri monitora u ATI Eyefinity modu odmah nakon instalacije bez dalje potrebe za DisplayPort monitorima ili aktivnim adapterima. SAPPHIRE HD 5770 FleX može podržavati do četiri monitora u ATI Eyefinity modu putem jedne VGA kartice.

SAPPHIRE HD 5770 FleX je originalan SAPPHIRE dizajnirana kartica utemeljena na 40nm arhitekturi iz ATI divizije koja je deo AMD-a. Podržava DirectX 11 i pruža spektakularni video prikaz , brzinu i vizuelne efekte.

SAPPHIRE HD 5770 FleX je prva kartica na tržištu koja podržava tri DVI monitora u ATI Eyefinity modu i podržava SLS (Single Large Surface) radnu površinu bez potrebe za skupim dodatnim aktivnim adapterima.Većina od HD 5000 seriije kartica sa ATI Eyefinity zahteva treći monitor da bude DisplayPort kompatibilan ili da se koristi akitvan adapter DisplayPort na DVI ili VGA adapter.

Uz SAPPHIRE HD 5770 FleX, prva dva monitora spojeni su na DVI izlaze kao i obično, a treći DVI monitor može biti spojen na HDMI izlaz putem pasivnih kablovskih adaptera ili preko DisplayPort izlaza uz jednostavan pasivni adapter. Ovo omogućava korisnicima sa postojećim DVI monitorima da koriste tri od njih u ATI Eyefinity modu bez potrebe za dodatnom investicijom.

Četiri monitora mogu biti korišćena u ATI Eyefinity modu sa ovom karticom – ali u ovom slučaju četvrti monitor mora biti spojen putem DisplayPort priključka. Sa 800 Stream procesorima i 1GB GDDR5 memorije, brzinom sabirnice od 850MHz (jezgra) i 1200MHz (4.8GHz efektivno) za memorije, SAPPHIRE HD 5770 FleX pruža izuzetne informacije.

SAPPHIRE HD 5000 seriija ima na ploči hardware ugrađen UVD (Unified Video decoder), što značajno redukuje opterećenost procesora i pruža besprekorno dekodiranje Blu-ray™ i HD DVD sadržaja za oba – VC-1 i H.264 codece kao i za Mpeg filove. Sa SAPPHIRE HD 5000 seriijom UVD je još i poboljšan kako bi mogao dekodirati dva 1080p HD video streama istovremeno i kako bi prikazao HD video u visokom kvalitetu sa omogućenim Windows Aero modom rada. HDMI mogućnost nadograđena je na HDMI 1.3a s Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio.

Leave a Reply