PC računari

SAPPHIRE lansira TOXIC i Vapor-X HD 5850

Uspešan grafički procesor dobija kuler koji je odneo brojna priznanja.

Kombinujući izuzetno uspešnu HD 5000 seriju grafika sa Vapor-X cooling tehnologijom, SAPPHIRE Technology sada isporučuje dve nove grafičke karte – SAPPHIRE HD 5850 TOXIC Edition i SAPPHIRE HD 5850 Vapor-Xmodel.

SAPPHIRE HD 5850 TOXIC EditionSAPPHIRE HD 5850 Vapor-X model su originalna SAPPHIRE rešenja koja se baziraju na najnovijoj 40nm grafičkoj arhitekturi iz ATI divizije komapanije AMD. Oba modela karakteriše1440 stream procesor i 72 texture units čime se isporučuju najbrže performanse u klasi kao i podrška ATI Stream tehnologije. Poseduju napredne grafičke karakteristike DirectX 11, i isporučuju spektakularan kvalitet videa, bzinu i vizuelne efekte, uključujući rad na više monitora uz niže operativne temperature i značajno tiši kuler zahvaljujući SAPPHIRE Vapor-X cooling tehnologiji.

Dizajnirana za entuzijaste, SAPPHIRE HD 5850 TOXIC Edition je fabrički overclock-ovana na 765MHz core i 1125MHz (4500MHz effective) brzine memorije. SAPPHIRE HD 5850 Vapor-X model  je brži od standardnog HD 5850, sa 735MHz core i 1050MHz (4200MHZ effective) za memoriju. SAPPHIRE vodeća Vapor-X tehnologija ne samo da omogućava hladniji rad kartica za 15 stepeni C* i 10dB tiši*  u odnosu na standardne modele, vec pruža i dodatan prostor za dalji tuning performansi (overclocking).

SAPPHIRE HD 5850 TOXIC i Vapor-X modeli ubrzavaju postojeće DirectX10.1, DirectX 10 i DirectX 9.0 igrice i aplikacije, a obezbeđuje i impresivan nivo detaljnosti, transparentnosti i svetlosnih efekata najnovijih softvera upotrebom DirectX 11. Sve ovo dolazi sa savremenim načinom potrošnje energije – manje od 160W – i upotrebom Dynamic Power Managementa kartica poseduje novi, izuzetno moćni nivo napajanja tokom idle moda – manje od 30W.
Obe kartice podržavaju najnovije karakteristike zahtevane od strane Microsoft DirectX 11, uključujući DirectCompute 11 instrukcije, hardware Tessellation i multi-threaded komunikaciju sa sistemom CPU.

SAPPHIRE HD 5850 modeli poseduju najnoviji hardver UVD (Unified Video decoder) koji zanačajno smanjuje CPU load i isporučuje decoding  Blu-ray™ i HD DVD sadržaja za oba VC-1 i H.264 kodeke, kao i za Mpeg fajlove. U okviru ove serije UVD je unapređen kako bi bio u mogućnosti da simultano dekodira dva 1080p HD video streama i da bi bio u mogućnosti da prikaže HD video visokog kvaliteta u sa Windows Aero modom. HDMI mogućnosti su nadogradjene do HDMI 1.3a sa Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio podrškom.

Kao dodatak spektakularnom kvalitetu slike, brzini i vizuelnim efektima, SAPPHIRE HD 5000 serija podržava novi multi-monitor mod poznat kao ATI Eyefinity. To podrazumeva da jedan GPU prikaže odabrane slike na nekoliko monitora. Sa svojom mnogostranom output konfiguracijom od dva Dual-link DVI konektora plus HDMI i DisplayPort, HD 5850 serija podržava do tri monitora** u ATI Eyefinity modu, sa rezolucijom do 7680 x 1600. Ovo otvara postojeće mogućnosti ne samo za multi-screen gaming, već i za informacione sisteme, multimedijalne sistema i promotivne prikaze.

SAPPHIRE HD 5800 serija je podržana putem AMD DirectX 11 WHQL sertifikovanog grafičkog drajvera koji isporučuje podršku za sve ključne DirectX 11  za novo gaming iskustvo i ubrzavanje sledeće generacije visoko-performansnih aplikacija kao i ATI Eyefinity i ATI Stream tehnologije.

Leave a Reply