PC računari

Seagate Barracuda Green sa kapacitetom do 2 TB

Velika vest za sistem integratore je da  Barracuda Green linija diskova sada zamenjuje Barracuda LP. Ovo je nova generacija 3,5″ desktop proizvoda vrti se sporije: koristi manje energije ima tiši rad bez zagrevanja. I to nije jedini zeleni akreditiv Barracude. U skladu sa ekološkom samosvešću kompanije Seagate, Barracuda Green se može reciklirati, a i sadrži reciklirane materijale.

Barracuda Green je lansiran u raspoloživim kapacitetima od 1.5TB ili 2TB a poseduju i Seagate SmartAlign™ tehnologiju.

Optimalna brzina spina

Seagate inženjeri odlučili su se za 5,900RPM spin brzinu iz vrlo specifičnih razloga. Tokom ocenjivanja u odnosu na konkurenciju sa 5,400 i 5,000RPM brzinama, komparativna ušteda energije je gotovo zanemarljiva, ali povećanje performansi je značajno bolje, čak i od nekih 7,200RPM proizvoda.

SmartAlign0 64MB cache i SATA 6Gb

SmartAlign Technology eliminiše problem uptrebe 4096-byte ‘Advanced Format’ sektor hard diskova. Ova jedinstvena tehnologija automatski upravlja Read Modify Write uslovima u pozadini, koristeći rezervne cikluse, što može biti i do 40%.

Barracuda Green poseduje 64MB keš memorije – najveća danas dostupna – koristi se u kombinaciji sa SATA 6Gb interfejsom, najbržim dostupnim interfejsom; dajući zaista ubedljive performanse aplikacijama male snage, računarima i eksternim uređajima za smeštaj.

Leave a Reply