PC računari

Seagate pomera granice lansiranjem eksternog hard diska od impresivnih 3 TB

Novi FreeAgent GoFlex Desk eksterni uređaj obezbeđuje impresivnu količinu prostora za skladištenje podataka kako za Mac tako i za PC računare. Seagate, svetski lider u oblasti hard diskova i rešenja za skladištenje podataka, danas je objavio lansiranje prvog eksternog hard diska sa kapacitetom od 3 terabajta (TB). Ovaj uređaj je odmah raspoloživ za prodaju, a 3TB FreeAgent GoFlex Desk pomaže da se zadovolji ekspolozivan rast tražnje za skladištenjem digitalnog sadržaja u domu i u kancelariji. Sa kapacitetom od 3TB potrošači će biti u mogućnosti da uskladište do  120 HD filmova, 1.500 video igara, hiljade fotografija i bezbroj sati digitalne muzike.

Ključni dodatak nedavno uvedenoj GoFlex ™porodici hard diskova, 3TB GoFlex Desk objedinjuje ogroman kapacitet sa mogućnošću prilagođavanja USB 2.0 interfejsa na USB 3.0 FireWire® 800 konekciju kako bi se zadovoljile  različite potrebe za većim performansama i brzinom prenosa. Potrošači mogu lako kreirati, skladištiti ili pristupiti sadržaju bilo iz Windows® ili Mac OS X na GoFlex Desk eksterni disk, zahvaljujući NTFS drajveru za Mac.

“Zahtevi potrošača u pogledu kapaciteta brzo prevazilaze potrebe poslovanja jer ljudi nastavljaju sa sakupljanjem videa visoke rezolucije, fotografija i muzike “, rekao je Dave Mosley, Seagate executive vice president of Sales, Marketing and Product Line Management. “Seagate tradicionalno dizajnira proizvode koji pomeraju granice u pogledu skladištenja kako bi zadovoljio zahteve kupaca i tradicionalno dizajnira proizvode koji pomeraju granice za skladištenje kako bi izašao u susret zahtevima kupaca, a ni 3TB GoFlex ™ Desk nije izuzetak-isporučuje najveći kapacitet za skladištenje koji je danas dostupan potrošačima.”

Po nedavnom izveštaju Parks Associates potrebe prosečnog potrošača za skladištenjem digitalnog sadržaja će rasti do skoro 900GB do kraja godine 2014, najvećim delom uslovljene su video dounloadom, kopiranjem Blu-ray diskova, kao i većom upotrebom DVR mogućnosti snimanja ¹.GoFlex Desk eksterni disk pruža slobodan ², veliki smeštajni kapacitet i automatski, kontinuelni backup sa šifrovanjem fajlova što obezbeđuje bezbednost i sigurnost svih podataka ³. Standardni USB 2.0 interfejs se može nadograditi na USB 3.0 ili FireWire® 800 povezivanjem odgovarajućim GoFlex™  adapterom što će povećati brzinu prenosa do 10x za jednostavnije kopiranje i deljenje fajlova.

Kako definicija kvaliteta digitalnih fotoaparata raste, povećava se broj uređaja za reprodukcija kao što su digitalni foto ramovi i  MP3 plejeri, korišćenje Interneta za preuzimanje muzike i video nastavlja da raste, tako da se više datoteka akumulira u domu“, rekao je Kurt Scherf, vice president and principle analyst of Parks Associates. “Potrošači koji su aktivni u kreiranju i upotrebi digitalnih medija biće svedoci rasta potreba za digitalnim smeštajem devet puta do 2014. godine, koja će biti praćena potrebama za većim kapacitetom, rešenjima za smeštaj podataka koji su jednostavniji za upotrebu.”

GoFlex Desk eksterni disk kompatibilan je sa Windows® operativnim sistemom i Mac® računarima. Svaki disk uključuje NTFS drajver za Mac, što omogućava skladištenje i pristup disku iy oba sistema bez formatiranja. Jedanput instaliran NTFS drajver na Mac računaru, omogućava mu čitanje i pisanje fajlova na Windows formatiranom uređaju.  Poseduje gladak, crni, 3,5-inčni dizajn  sa mogućnošću postavljanja i vertikalno i horizontalno da bi se prilagodio bilo kom radnom okruženju.

Leave a Reply