Categories
PC računari

Seagate prešao granicu od 3TB kapaciteta

Novi FreeAgent GoFlex Desk eksterni disk pruža vrlo mnogo kapaciteta za čuvanje podataka. Vodeći svetski proizvođač hard diskova Seagate objavio je da su proizveli prvi 3TB (Terabaytni) eksterni disk. Novi model dostupan je za nabavku već sada, a model nosi naziv FreeAgent® GoFlex™ Desk i nastavlja tradiciju Seagatea kao proizvođača da prvi u svetu zadovolje potrebe najzahtevnijih kupaca bilo da se radi o malim kućnim ili velikim poslovnim korisnicima. S kapacitetom od 3TB sada je moguće snimiti i sačuvati do 120 HD filmova, 1.500 video igara , stotine hiljada fotografija ili veliki broj sati muzičkih zapisa.

Kao ključni dodatak nedavno predstavljenoj GoFlex ™ seriji diskova, 3TB GoFlex Desk udružuje kapacitet sa fleksibilnošću adaptiranja uređaja na USB 2.0 i USB 3.0 ili FireWire® 800 interfejsa što znači da se može koristiti sa različitim brzinama prenosa bilo da se radi o Windows® ili Mac OS X računaru zahvaljujći NTFS driveru za Mac računare.

GoFlex Desk eksterni disk kompatibilan je sa Windows® kao i sa Mac® operativnim sistemima. Svaki uređaj sadrži NTFS driver za Mac koji omogućava čuvanje i pristup podacima sa oba operativna sistema bez potrebe za formatiranjem. NTFS driver jednostavno se instalira na MAC računar i tada je omogućeno čitanje i pisanje podataka na Windows formatiranom uređaju. Uređaj je crne boje, u 3.5″ kućištu postavljenom vertikalno kako bi se uštedilo na prostoru.