PC računari

Šest novih modela BenQ projektora za obrazovanje i prosvetu

U svojstvu najprodavanije marke DLP® projektora u svetu, BenQ čini da uspešna grana prosvete izgleda odlično sa svojom genijalnom linijom novih modela, koja će naterati predavače i oblasne nabavne službe da se dobro zamisle, “Budite u situaciji u kojoj obe strane dobijaju sa BenQ-om.”

Doterana za lako održavanje, dugotrajne pouzdanosti i olakšane i bezbedne upotrebe u školi, BenQ-ova serija projektora za prosvetu snižava ukupne troškove vlasništva i uvećava ionako oskudne budžete škola. Pametne školske karakteristike uključuju tehnologiju bez filtara, nulto rasipanje boje, inteligentan sistem za održavanje lampe, nizak nivo buke koji je vodeći u industriji, temperature hladne na dodir, lampe zaštićene od razbijanja i zaštitu za oči. Šest modela, koji će uskoro biti lansirani na tržištu, takođe pokrivaju sveobuhvatno sva moguća scenarija u školi: da napomenemo neka od njih, ultra kratak domet za interaktivne bele table; 3D mogućnost za poboljšanu nastavu, podršku za Crestron® RoomView® LAN (lokalnu mrežu) za olakšanu kontrolu više projektora; i XGA rezoluciju za svestranost.

Novi modeli MP626, MP670, MP776, MP777 i novi modeli MP772 ST i MP776 sa ultra kratkim dometom biće pušteni u promet širom sveta od početka jula do septembra 2009 god.

Pobednička alternativa za kupce

Nabavne službe u prosveti otkriće da su BenQ-ovi novi modeli pobednička alternativa kada se radi o vrednostima i performansama. Kao prvo, BenQ-ovi DLP projektori nude odlične ukupne troškove vlasništva sa karakteristikama koje štede novac, kao što su zatvorena konstrukcija motora, koja eliminiše potrebu za čestu zamenu filtara i čišćenje, štiti protiv prašine i obezbeđuje dosledne, precizne boje koje vremenom nikada ne blede. BenQ-ov ekskluzivni i inteligentni sistem zaštite lampe takođe potpomaže dugovečnost proizvoda, tako što upravlja temperaturom sijalice i produžava životni vek trajanja lampe. Lake karakteristike kontrole i zaštite, koje su bitne za nabavnu službu u školama, uključuju kontrolu pomoću lokalne mreže sa Crestron podrškom i zaštitu sa lozinkom.

U dodatku, institucije opremljene sa bilo kojom od BenQ-ove nove serije projektora za prosvetu (koje standardno dolaze sa softverom RoomView Express) na Crestron mreži omogućavaju upravljanje u realnom vremenu i širom objekta i kontrolu do 250 projektora sa dodatkom svih ostalih AV uređaja kao što su ekrani, zavese, osvetljenje, itd..

Od jedne stanice korisnici mogu ili pojedinačno kontrolisati ili grupno diktirati operaciju ili status svih umreženih projektora modela MP776 ST: a to je prisutnost projektora, status napajanja, trajanje lampe i daljinska IT podrška. Osoblje u nabavnoj službi će takođe biti zadovoljno sa niskom potrošnjom energije kod BenQ-ovih projektora (<1W u režimu stanja pripravnosti) i lakim instaliranjem (automatska linearna perspektiva, integrisani zvučnici, opsežna konektivnost i veličanstven opseg zumiranja).

Pobednička alternativa za predavače

Predavači će takođe biti jednako ubeđeni od strane specifikacija koji su prilagođeni njihovim potrebama. Sva šest modela su u stanju da prikažu 3D stereoskopsko predavanje, najnoviji napredak u prosvetnom prikazivanju, koji unapređuje učenje tako što studentima daje vizuelnu prezentaciju kompleksnih predmeta kao što su anatomija, geometrija, biologija pa čak i istorija.

Nastava u učionicama je takođe učinjena efektivnijom sa naprednim tehnologijama obrade slike kao što su BrilliantColorTM, VIDI TM i modernizovanim točkom boje. Izvanredne bogate nijanse oslobađaju maštu studentima kada gledaju video sadržaj ili slike, dok se odličan tekst i kompleksni grafikoni lako čitaju čak i iz pozadine učionice. XGA rezolucija u svim modelima je odgovor na preferencijale predavača za rezoluciju od 1024×768, kao što su i vodeći u industriji niski nivoi buke za praktičnije predavanje i pojačanu pažnju studenta.

Takođe je uzet u obzir pitanje bezbednosti: BenQ-ovi novi modeli rade na značajno nižim temperaturama nego kao kod konkurencije, njih karakteriše lampa sa zaštitom od razbijanja i nude modele sa kratkim dometom koji omogućavaju pozicioniranje projektora blizu ekrana da bi se eliminisalo zaslepljivanje očiju od strane projektora. Karakteristike za brzo postavljanje kao što su automatska detekcija izvora, korekcija boje na zidu, unapred definisani režimi rada i automatsko podešavanje, dodatno nude predavačima pouzdanost i veći nivo komfora prilikom integrisanja tehnologije u predavanju.

Za više informacija o BenQ-ovim novim serijama projektora za prosvetu molimo posetite BenQ.com

Leave a Reply