PC računari

SGI Altix ICE 8400 za akceleraciju u astronomskim istraživanjima

Kompanija SGI, lider od poverenja u oblasti tehnološkog računarstva, danas je objavio da je Departman za Astronomiju Univeriteta u São Paulu odabrao SGI® Altix® ICE 8400 za njihov Visokih Performansi Računarski (HPC) sistem kako bi omogućili napredna naučno-astronomska istraživanja u Brazilu.

Pošto teoretičari na Univerzitetu u São Paulu kreiraju nove sve naprednije fizičke modele za proučavanje univerzuma, njima je neophodna ogromna procesorska snaga većih, bržih i masivno paralelnih računarskih klastera. Departman za Astronomiju odabrao je Altix ICE 8400 sa AMD (NYSE:AMD – News) procesorima koji na jedinstven način ispunjava njihove intezivne računarske potrebe, i daje im mogućnost da rešavaju probleme koje do sada nisu bili u stanju da reše.

“Mnoga od istraživanja koja se obavljaju na našem departmanu kritično su zavisna od dostupnih računarskih resursa,” kaže Dr. Aleks C Karitofi (Dr. Alex C. Carciofi), profesor na Departmanu za Astronomiju Univerziteta u São Paulu. “Računarska moć našeg novog SGI Altix ICE 8400 sistema će nam omogućiti da dramatično uvećamo razmere i opseg problema koje proučavamo, dodatno će nam pomoći u razumevanju ogromnog univerzuma u kome živimo.”

Altix ICE 8400 Univerziteta u São Paulu sačinjen je od 2,304 jezgara AMD Opteron™ 6172 procesora i poseduje preko 4.6 TB glavne memorije. Putem implementacije AMD Opteron 6100 Serije procesora, Altix ICE 8400 je sada sposoban da sadriži i do 1,536 procesorskih jezgara u jednom reku, i može se bez problema skalirati od 32 do 65,536 računarskih čvorova. Dodatno, Altix ICE 8400 sada isporučuje i do 14.13 teraflopsa račuraskih sposobnosti i do 8.192 TB memorije po reku.

“AMD Opteron 6100 Serije procesori pružaju performance-po-dolaru-po-vatu koje kupci poput, Univerziteta u São Paulu, zahtevaju za svoja sve kompleksnija istraživanja i sve veće potrebe za podatcima,” kaže Pat Patla, potpredsednik i generalni menadžer, Serverskog Biznisa u AMD. “Kombinujući snagu AMD Opteron 6100 Series procesora sa SGI-evim tehnološkim računarskim rešenjima visokih performansi, mi smo u stanju da isporučimo HPC rešenja koja su u stanju da načine proboje koje do sada nismo bili u prilici da vidimo.”

“Momentum za SGI Altix ICE sa AMD procesorima se nastavlja, pošto sada nudimo punu i momentalnu podršku novo predstavljenim AMD Opteron 6100 Serije procesorske module, širom cele naše ponude skalabilnih servera,” kaže Bill Mannel, potpredsednik proizvodnog marketinga u SGI-u. “Ovo uključuje Altix® ICE Visokih Performansi Računarske (HPC) klastere, CloudRack™ i Rackable™ skalabilne servere, i SGI® InfiniteStorage servere.”

Dostupnost
Šitok izbor SGI skalabilnih serverskih platformi sa podrškom za AMD Opteron 6100 Seriiju procesora je momentalno dosupan. Za informacije o konkretnim konfiguracijama i cenama, molimo vas da posetite SGI na www.sgi.com/amd.

Leave a Reply