PC računari

Siemens predstavio napredna rešenja za bežično umrežavanje na manifestaciji Cisco Expo 2009

Napredna rešenja za bežično umrežavanje, bazirana na Cisco Unified Wireless platformi, čine samo jedan deo ponude kompanije Siemens IT Solutions and Services

Juče je u beogradskom hotelu Hyatt Regency završena dvodnevna konferencija Cisco Expo 2009, koju je organizovala kompanija Cisco Systems. Na ovom skupu su predstavljeni najnoviji proizvodi i tehnologije koje Cisco Systems, kao lider na polju umrežavanja i mrežne infrastrukture, nudi širom sveta, u saradnji sa brojnim partnerima, među kojima je i Siemens IT Solutions and Services.

Siemens je na ovom skupu predstavio proizvode i rešenja za bežično umrežavanje iz Cisco Unified Wireless porodice. Na štandu su bili izloženi Wireless Controller 5508, Mobility Service Engine 3310, Wireless Control System 6.0, 1252 Access Point i Cisco Spectrum Expert analizator, u čije su mogućnosti mogli i uživo da se uvere svi posetioci Cisco Expo skupa. Demonstracija rada ovih uređaja je pokazala nove tehnike poboljšanja wireless bezbednosti kroz fukcionalnost MSE Wireless Intrusion Prevention sistema, novi servis detekcije lokacije klijenata Context-Aware, privremeno dodeljivanje prava na wireless mreži gostujućim klijentima uz pomoć NAC Guest servera, kao i performanse u realnom radu 802.11n standarda i alate za planiranje i optimizaciju bežičnih mreža.

Pored štanda na izložbi koja je pratila ovogodišnji Cisco Expo, Siemens IT Solutions and Services je kroz predavanje o sigurnosti u bežičnim mrežama predstavio i Goran Josivljević, IT stručnjak koji se u poslednjih pet godina bavi sistemima za glasovnu i bežičnu komunikaciju kod velikih korisnika. On je na jednosatnoj prezentaciji skrenuo pažnju na tehnike napada, tehnike odbrane i procedure koje se primenjuju u bežičnim mrežama, i dao praktične savete za korišćenje ovakvih sistema u realnim uslovima.

Leave a Reply